Gündem TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB'den açıklama var mı?

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB'den açıklama var mı?

19.12.2016 - 08:22 | Son Güncellenme:

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? TEOG 1. dönem sınavına giren yüzbinlerce aday 17-18 Aralık'ta yapılan mazeret sınavlarının ardından sonuçların açıklanmasını bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklama doğrultusunda TEOG sonuçları Ocak ayı içerisinde belli olacak.

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak MEBden açıklama var mı

TEOG sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. TEOG sınavı giren binlerce aday sonuçların açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyor. Yapılan açıklamalara göre TEOG sonuçları Ocak ayın içinde belli olacak.

Haberin Devamı

TEOG kapsamında, birinci dönem sınavları 23-24 Kasım'da yapılmıştı. Merkezi ortak sınavlarına, mazeretlerinden dolayı giremeyen öğrenciler, bugün saat 08.30'dan itibaren sınav salonlarına alındı.

İkinci gün oturumuna fen bilimleri sınavıyla saat 09.00'da başlayan öğrenciler, 10.10'da T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, 11.20'de ise yabancı dil sınavına girdi. Sınavlar saat 12.00'de tamamlandı.

Sınavda her ders için çoktan seçmeli 20 soru soruldu. Değerlendirmede, yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Sınav süresi 40 dakika, sınav arası ise 30 dakika oldu.

Sınav sonuçları 2017 Ocak ayı içerisinde e-okul sisteminde açıklanacak.

e-OKUL VBS VELİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

TEOG sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece TEOG sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son notları ve en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.

TEOG PUAN HESAPLAMA!

Her dönem yapılan ortak sınavlar sonucunda derslerin AOSP puanları; Türkçe, matematik, fen bilimleri dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için iki katsayısı ile o dersin puanı çarpılarak hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf AOSP’si toplanacak, elde edilen toplam puan ikiye bölünerek merkezi sistemle öğrenci alımında kullanılan “ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan” hesaplanacaktır. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.