Gündem TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (2017 TEOG)

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (2017 TEOG)

01.05.2017 - 11:29 | Son Güncellenme:

TEOG sınav sonuçları için meraklı bekleyiş devam ediyor. 26 - 27 Nisan'da gerçekleşen TEOG 2. dönem sınav soruları ise yayınlandı. TEOG 2. dönem sınavlarının sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu takvime göre Haziran ayı içerisinde açıklanması bekleniyor.

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak (2017 TEOG)

TEOG soruları ve cevapları yayınlandı. 26 - 27 Nisan tarihlerinde gerçekleşen TEOG 2. dönem sınav sorularının yayınlanması ile birlikte sınavda alacakları puanı merak eden adaylar, 2017 TEOG sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi araştırmaya başladı. Peki TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

TEOG soruları ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri (ODSGM) Müdürlüğü internet sayfaları üzerinden duyuruldu. TEOG soru ve cevaplarına bakarak öğrenciler aşağı yukarı kaç soruyu doğru kaç soruyu yanlış cevapladıklarını öğrenebilirler. TEOG 2. dönem olarak nitelendirilen bu sınava çok sayıda katılım olmuştur.

TEOG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

26-27 Nisan tarihinde yapılan TEOG 2. dönem sınavlarının sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu takvime göre Haziran ayı içerisinde açıklanacak.

Lise eğitiminin alınabilmesi için öğrenciler öncelikle bir sınava tabi tutulurlar. Öğrencilerin giriş yapacak oldukları bu sınava Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı adı verilir. TEOG adı ile bilinen bu sınava her yıl sekizinci sınıf öğrencilerinin katılması zorunludur. Liselerde belirli bir platform değişikliği yapılmıştır. Artık tüm liseler Anadolu Lisesi eğitimi vermektedir. Dolayısıyla tüm liselere (meslek liseleri dahil olmak üzere) puanla giriş yapılmaktadır. Lise sınavı olan TEOG sınavına giriş yapamayan öğrencilerin liseye gitmeleri ne yazık ki mümkün olmayacaktır. Öğrencilerin kısa sürede yapacak oldukları bu sınavlara bu nedenle de oldukça önemlidir. Aynı zamanda öğrenciler TEOG sınavından aldıkları puanla ve de okullarda yapılan sınavlardan aldıkları puanlar sonucunda hangi liseye gideceklerine karar verilir. Merakla beklenen TEOG 2. dönem sınav sonuçları açıklandığı zaman ise e-okul sayfasından notlarını kolayca öğrenebilirler.