Eğitim TEOG sınav sonuçları Ocak’ta açıklanacak!

TEOG sınav sonuçları Ocak’ta açıklanacak!

01.12.2015 - 22:37 | Son Güncellenme:

25-26 Kasım’da gerçekleştirilen TEOG sınavının sonuçları Ocak ayında açıklanacak. Bu süre zarfından TEOG sınav sorularına erişerek TEOG puan hesaplamanızı yapabilirsiniz. Detayları haberimizde.

TEOG sınav sonuçları Ocak’ta açıklanacak

2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlamasının ardından milyonlarca öğrenci için okul heyecanının yanı sıra TEOG heyecanı da başladı. Özellikle TEOG sınav tarihleri konusunda beklenti içerisinde olan milyonlarca öğrenci TEOG sınav tarihlerinin açıklanması ve TEOG başvurularının gerçekleştirilmesinin ardından 25-26 kasım’da 2 oturum şeklinde TEOG sınavına girdi. 2015-2016 eğitim yılı ilk dönem TEOG sınavı 25-26 kasım tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelindeki sınav merkezlerinde gerçekleştirildi. TEOG sınavından çıkan milyonlarca öğrenci özellikle sosyal medya üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın TEOG sınav soruları ve cevapları açıklamasını büyük bir heyecanla beklemeye başladı.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sınava giren milyonlarca öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan TEOG sınav soruları ve cevapları ile TEOG sınav sonuçları açıklanana kadar TEOG ilk dönem puan hesaplamalarını yapıyor. TEOG sınavına 25-26 kasım tarihleri arasında katılamayan öğrenciler mazeretleri bulunmaları halinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 12-13 aralık tarihlerinde yapılacak mazeret sınavına katılabilecek. Özellikle 25-26 kasım tarihlerinde yapılan TEOG sınavına valiliğin kararı dolayısıyla güvenlik nedeni ile katılamayan Mardin ili Nusaybin ilçesinde 2 bin 554 öğrenci 25-26 Kasım tarihlerinde yapılan her iki gün oturumlarına ve Derik ilçesinde ise aynı sebeple 26 Kasım tarihinde bin 291 öğrenci ikinci gün oturumuna sınava giremeyen öğrenciler 12-13 aralık tarihlerinde yapılacak mazeret sınavına katılabilecek.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan TEOG sınav soruları ve yanıtları öğrencilerin ocak ayında yapılacak TEOG sınav sonuçları açıklamasına kadar aldıkları ilk dönem TEOG puanlarını hesaplamaya çalışıyor. Uzmanlar ve öğretmenler eşliğinde TEOG sınav soruları ve yanıtlarını inceleyen öğrenciler aynı zamanda okul sınavlarına ve 2015-2016 eğitim yılının 27-28 nisan tarihlerinde yapılacak TEOG ikinci dönem sınavı hazırlıklarına şimdiden başladı. TEOG ikinci dönem mazeret sınavları ise 14-15 mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

25 kasım cumartesi günü TEOG birinci gün oturumunda öğrenciler Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi sınavlarına girdi. 26 kasım pazar günü yapılan TEOG ikinci gün oturumunda Fen ve teknoloji, T.C. İnkilap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri yazılılarına girdi. Öğrencilerin her soru için 40 dakika süre aldığı yazılılara ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan TEOG sınav soruları açıklaması, sınavda yanıtlanan soruların incelenebilmesine yardımcı oluyor. Ortak sınavlarda A,B,C ve D kitapçığı olmak üzere dört tür kitapçık verildi.

Haberin Devamı

Öğrenciler internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sayfası üzerinde girdikleri TEOG ortak sınavına ilişkin yapılan TEOG sınav soruları açıklamasına ulaşarak, sınavda çözdüğü soruları öğretmenleri ve velileri eşliğinde inceleyerek, TEOG puan hesaplamalarını gerçekleştirebiliyor. TEOG sınav soruları ile belirlenen doğru ve yanlış sayılarının yanı sıra net doğruları ile internet üzerinden TEOG puan hesaplama uygulamalarını kullanarak, TEOG ilk dönem puanın tahmini olarak kaç olacağını görebilmek mümkün oluyor.