Eğitim TEOG Sınavlarına Girecekler İçin Son Uyarılar!

TEOG Sınavlarına Girecekler İçin Son Uyarılar!

28.04.2015 - 16:03 | Son Güncellenme:

Elit Cambridge Koleji, yıl boyunca yoğun bir tempoyla TEOG Sınavlarına hazırlanan öğrenciler için son dakika uyarılarında bulunuyor.

TEOG Sınavlarına Girecekler İçin Son Uyarılar

Öğrencilerini yıl boyunca birebir dersler ve etütlerle desteklenen bir ders programı ve sosyal aktivitelerin ihmal edilmediği dengeli bir programla sınava hazırlayan Elit Cambridge Koleji, öğrencilerin 29-30 Nisan 2015 tarihlerinde girecekleri TEOG Sınavlarında dikkat etmeleri gereken noktalara dikkat çekiyor:

Haberin Devamı

*TEOG Sınavlarına okuldaki herhangi bir sınav gibi yaklaşmak gerekiyor. Sınav geleceğiniz için önemli olsa da bunu abartıp stres nedeni haline getirmemelisiniz.

*Asla uyku ve beslenme düzeninizi bozmayın: Normal hayatınız nasılsa o şekilde devam edin. Motivasyonunuzu ve dikkatinizi dingin tutmak amacıyla açık havada yorucu olmayan etkinlikler yapın.

*Yanlışların doğruları götürmediği bu sınavda bilmediğiniz soruyu boş bırakmamanız gerekiyor. Ancak cevap verirken doğruya en yakın cevabı bulmaya çalışarak işaretleme yapmak önem taşıyor.

*An­ne ve ba­ba­la­rın, ço­cu­ğun inan­cı­nı ar­tı­rı­cı ko­nuş­ma­lar yap­ma­sı oldukça önem­li­.

*Her testte 40 dakika için 20 ta­ne so­ru bulunuyor ve yan­lışlar doğ­ruları gö­tür­müyor. Bu 20 so­ru­nun hep­siy­le uğ­raş­mak, so­nu­na ka­dar hep­si­ni yap­maya çalışmak gerekiyor. Ma­te­ma­tik, Fen ve Tek­no­lo­ji test­le­rin­de sı­na­vı bi­tir­dik­ten son­ra so­ru kâ­ğı­dı­nın üze­rin­den çö­züm­le­ri­ni si­lip baş­tan tek­rar çöz­mek, bu­lu­nan çö­züm­le­ri ye­ri­ne ko­ya­rak kon­trol et­mek ha­ta­la­rın önü­ne geç­mek için iyi bir yol. Türk­çe, İn­kı­lap Ta­ri­hi ve Ata­türk­çü­lük der­si sı­nav­la­rın­da so­ru­la­rı ta­ne ta­ne oku­yup so­ru­nun ken­di bü­tün­lü­ğü için­de de­ğer­len­di­rilmesi çok önem­li. Özel­lik­le pa­rag­raf ve me­tin ve­ri­len so­ru­lar­da so­ru­yu pa­rag­ra­fa gö­re ce­vap­la­mak ge­re­kiyor.

Haberin Devamı

*Bir soruda takılıp kalmamak, diğer soruya geçmek, sonra zaman kalınca soruya geri dönmek gerekiyor.

*Sınav aralarında bir önceki sınavla ilgili konuşmamak, başka konulardan bahsetmek daha iyi olacaktır.