Eğitim TEOG sonuç sorgulamanızı nasıl yapacaksınız? TEOG sonuç belgesi

TEOG sonuç sorgulamanızı nasıl yapacaksınız? TEOG sonuç belgesi

31.12.2015 - 08:51 | Son Güncellenme:

TEOG sonuç sorgulamanızı online olarak MEB üzerinden yapabilirsiniz ancak bu sınav henüz açıklanmadı. Ne zaman açıklanacağı ise merak konusu. Konunun detaylarına haberimizden erişebilirsiniz.

TEOG sonuç sorgulamanızı nasıl yapacaksınız TEOG sonuç belgesi

Ortaokul son sınıf öğrencilerini terleten zorlu maraton sınavı geçtiğimiz kasım ayı içerisinde yapılmıştır. Liseye geçmek için geçtiğimiz don 3-4 yıllarda farklı bir sisteme geçilmiştir. 25 Kasım Çarşamba ve 26 Kasım Perşembe günü olmak üzere iki aşamada yapılmıştır. Dönem olarak ayrılan sınavların ilki yapılmıştır. Birinci gün Türkçe, matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorumlu olan öğrenciler ikinci gün olan Perşembe günü ise Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Yabancı Dil derslerinin sınavlarına girmişlerdir. Sınav saat 10.00 ‘ da öğrencilerin kendi öğrenim gördükleri okullarda yapılmıştır. Türkçe den 20, matematikten 20, Fen bilimlerinden 20, sosyal bilimlerden 20, din kültürü dersinden 20 ve yabancı dil dersinde de yine aynı 20 soru sorulmuştur. Öğrencilerin bu Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavından yapacak oldukları yanlışlar doğru yanıtlarını götürmeyecektir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sınavların bu şekilde iki aşamalardan yapılması da öğrencilerin sınavlarda daha başarılı bir sonuç alması için yapılmıştır. İkinci dönemde ise bu sınav yine aynı şekilde ikinci aşama olarak yapılacaktır. İşte bu konu edinmiş olduğumuz TEOG sınavının ter döktüren anları artık sona ermiştir. Öğrenciler bu sınavdan iyi ya da kötü bir şekilde atlatmıştır. Sırada ise bir o kadar merak ve heyecanla beklenen sınavın sonuçları vardır. Liseye geçmek için girilen bu sınav öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi ve bu doğrultuda öğrencilerin yerleşmesini sağlamıştır. Ne yazık ki Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bu TEOG sınavının sonuçlar henüz daha sonuçlanmamıştır.

Haberin Devamı

8. sınıf öğrencilerin katıldığı bu sınav sonuçları yalnızca onları değil aileleri de meraklandırmıştır. TEOG sınavının sonuçlarını öğrenciler her bir dersten farklı bir not üzerinden alacaktır. 100 puan üzerinden değerlendirilen bu sınavın sonuçları öğrencilerin okul sınavlarında yapılan sınavlar gibi sonuçlar da orada yer alacaktır. Bu sınav sonuçlarını e-okul sistemi üzerinden kolayca yararlanabilirsiniz. Artık hızla gelişen internet teknolojisi sayesinde sınav sonuçlarının okunması uzun zaman almaz. Sonuçlar en kısa zaman dilimi içinde açıklanacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden bu sonuçlara ulaşabilirsiniz. Öğrencinin sınıfı, öğrencinin okul numarası, T.C. kimlik numarasını sistemde doğru şekilde girdikleri takdirde öğrencinin sınav sonuçlarını yine aynı şekilde not görüntüleme sisteminden öğrenebilirsiniz. Eğer dilerseniz de Milli Eğitim Bakanlığının sonuç görüntüleme sayfasından

TEOG sınavının sonuçlarını öğrenebilirsiniz. İşte bu şekilde kendini yenileyen mükemmel nitelikte ki internet sistemi sayesinde sizler kolayca yararlanabilirsiniz. Öğrencilerin merakını bir nebze de olsa azaltmak amacı ile öğrencilerin sınavda soruları yanıtlandırdıkları soru kitapçıkları ertesi gün öğrencilere verilmiştir. Bu kitapçıkların verilmesi ile öğrenciler sınavda yaptıkları şıkların doğru olup olmadığını Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden kontrol edebilirler. Böylece sonuçlar açıklanana kadar az çok kendi yaptıkları sorular karşısında bir fikirleri olur. İnternet sistemi üzerinden de sonuçlar açıklandığında pratik bir şekilde öğrenebilirsiniz.