Eğitim TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

02.06.2016 - 10:41 | Son Güncellenme:

TEOG sınav sonuçları çok sayıda öğrenci tarafından merakla beklenmektedir. TEOG sınav sonuçlarını hala açıklanmadı. TEOG sınav sonuçları açıklanınca MEB’e ait sonuç sorgulama sayfasından puanınızı öğrenebileceksiniz.

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

Eğitim öğretim alanı günümüzde oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle ülkemizde bu konu ilgili birçok uygulama oluşturulmaktadır. Bu uygulamalar sayesinde eğitim öğretim alanı oldukça gelişmiş bir durumdadır. Değişen sınav sistemleri, eğitim programları, eklenen teknolojik uygulamalar sayesinde öğrenciler için daha kolay bir eğitim amaçlanmıştır. Sizler için bu yazımızda günümüzdeki değişiklerden biraz bahsetmiş bulunmaktayız. Yazımızın devamından bu değişikliklerin neler olduğunu öğrenebilirsiniz. Eğitim öğretim alanında yapılmış olan değişiklerden bir tanesi de ilk okul ve orta okul seviyesindeki öğrencileri ilgilendirmektedir. Bu değişiklik ise TEOG’dur. Yani Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı olan TEOG artık yeni sınav sistemidir. Öğrenciler geniş bir alanda değerlendirilir ve bir anlık sınav ile değerlendirilmez. Bu sınav öğrenciler için oldukça rahat bir sınavdır. Öğrenci üzerindeki baskı ve stresi azaltmaya yönelik değiştirilmiş olan bu sınav sayesinde öğrenciler kendi arkadaşları ve okulu ile birlikte sınava girmektedir. Daha önceki yıllardaki ismi SBS yani Seviye Belirleme Sınavı yılda bir kere ve bir bütün olarak yapılmaktaydı. Farklı okullarda öğrenciler tanımadıkları insanlarla birlikte sınavlara girilmekteydi. Bu da öğrenciler üzerinde çok büyük bir stres oluşturmaktaydı.

TEOG SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

TEOG sınav soruları ve cevapları sınav sonrasında bazı televizyon kanallarında yayınlanmaktadır. İnternet üzerinden bu sorulara ve cevaplara ulaşabileceğiniz de bir sürü internet sayfası bulabilirsiniz. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulaması olan E-Okul sistemini kullanmanız sizin için daha doğru bir kaynak olacaktır. E-Okul sistemi bildiğiniz üzere öğrenci takibinin yapıldığı bir sistemdir. Bu sistem üzerinden öğrencinin okul için durumu belirten sözlü notları, sınav sonuçları, ders programı, sınav tarihleri veya devamsızlık gibi birçok bilgisine ulaşabilirken aynı zamanda TEOG sınav sonuçlarına da bu sistem üzerinden yayınlanmaktadır. Sınav sonrası açıklama tarihi ile birlikte sisteme giriş yaparak sonuçlarınızı sistem üzerinden kolayca görebilirsiniz. E-Okul sistemine giriş yapmak oldukça kolaydır. E-Okul sistemine giriş yapabilmek için ilk olarak E-Okul veli bilgilendirme sayfasına giderek ilk olarak sizden istenen öğrenci T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası bilgilerini ilgili alanlara yazmanız gerekmektedir. Bu bilgileri ilgili alanlara yazdıktan sonra aynı sayfa üzerinde bulunan güvenlik resmindeki rakamları ilgili boşluğa yazarak girişinizi yapabilirsiniz. Daha sonra açılacak olan sayfa ile öğrenciye ait güvenlik bilgilerini cevaplamanız gerekecektir. Örneğin; T.C. kimlik numarasına ait cilt numarası, aile sıra numarası veya öğrenci doğum tarihi gibi bilgilerin sorulduğu bu bölümde sizden istenilen bilgileri doğru şekilde yazınız. Sistem öğrenciye ait birçok bilgiyi içerdiği için yüksek bir korumaya sahiptir. Öğrenciye ait kimlik bilgileri ile sistem sizden doğrulama isteyerek öğrenci bilgilerini korumaktadır. Aynı sayfa üzerinde bulunan resimlerden öğrenciye ait olanı seçerek sisteme girişinizi yapınız. Sisteme giriş yaptığınızda sol tarafta bulunan öğrenci menüsünden TEOG ile ilgili olan bölüme tıklayarak; TEOG sınav soruları ve cevaplarına ulaşabilirsiniz.