Gündem TEOG 1. nakil başvuruları ne zaman açıklanacak?

TEOG 1. nakil başvuruları ne zaman açıklanacak?

19.08.2016 - 23:30 | Son Güncellenme:

TEOG nakil başvuru işlemleri başladı. Binlerce öğrenci TEOG tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte nakil işlemlerinini sonuçlarını beklemeye başladı. Peki TEOG nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

TEOG 1. nakil başvuruları ne zaman açıklanacak

Ülkemizde küçük yaşlardan itibaren başlayan bir maraton vardır. Biler çocuklarımızın eğitimlerine oldukça önem vermekteyiz. Çünkü çocuklarımızın ilerideki yaşamları iş hayatlarına göre farklılık göstermektedir. İyi bir iş hayatı olur ise hayatlarımız daha kolay bir hale gelebilir. Bu neden ile de çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren sınavlara hazırlamaya çalışırız. Çocuklar sınav maratonuna küçük yaşlarda başlarlar. İlk sınav maratonu TEOG sınavıdır. TEOG Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavıdır. Çocuklarımız bu sınavlara girerek iyi bir liseleri tercih yapmak isterler. Çünkü eğitimleri iyi bir lisede pekişmiş hale gelir.

TEOG TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amçalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmakta olan TEOG sınavına her yıl milyonlarca öğrenci girmektedir. 2016 TEOG sınavına girmiş olan öğrenciler heyecan ile TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir. Ve beklenen gün gelerek 2016 TEOG sınavı açıklanmıştır. Öğrenciler TEOG sonuçlarına bakarak tercih yapabilecekler. 2016 TEOG tercih sonuçları açıklanmakta olan öğrenciler 1. nakil başvurularını yapacaklar. 1. nakil başvuruları 15 ağustos ve 19 ağustos tarihleri arasında yapılması gerekir. Bu nakiller sonucunda herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler olabilir. Bu neden ile herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler ikinci nakil başvuruları yapma şansı vardır. İkinci nakil başvuruları ise 22 Ağustos ve 26 Ağustos arasında gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Eğer ikinci nakil de de yerleşemeyen öğrenciler var ise 3. nakil işlemleri ile de nakil işlemlerini tamamlayabilir. 3. Nakil başvuruları 29 ağustos ve de 2 Eylül tarihleri arasında yapılması mümkün olacaktır. Her boş kontenjanlı okul için tercih hakları bulunacaktır. 2016 TEOG sınavına giren öğrenciler tercih sonuçları yönünde 15- 19 ağustos 22- 26 ağustos ve de 29 ağustos ve 2 eylül arasında yerleştirmeye esas nakil başvurularını tamamlaması mümkün olacaktır. TEOG sınavına girmekte olan bütün öğrencilerin 3 tercih yapma hakları vardır. Öğrenciler diledikleri gibi tercih yapabilirler. Fakat öğrenciler bu yaptıkları tercihleri bir ortaokul müdürlüğüne onaylatması gerekmektedir. Öğrenciler son senelerinde yani 8. sınıfta girmiş oldukları TEOG sınavları sonucunda yapmış oldukları tercih sıralamasında bulunan bütün öğrenciler ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri için öğrencilerin yapmış oldukları tercihler doğrultusunda okul kontenjanlarına göre YEP üstünlüğü bakılacaktır ve bu şekilde değerlendirilecektir. Öğrenciler TEOG sınavları sonucunda yapmış oldukları tercihler sonucunda yerleştirme işlemlerinde öğrenim görmeye hak kazanmış okul için kendisinin kayıt yaptırması gerekmiyor. Sistem otomatik olarak kaydını yapmaktadır. Sistem de bulunmakta olan '' ÖEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM'' yazısına tıklamakta olan öğrenciler 9 Eylül 2016 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırması gerekir. Aksi taktirde sistem otomatik olarak açık öğretim kurumlarına kaydını yapmaktadır. Bu neden ile yukarıda belirtmiş olduğumuz yazıya işaretleme gibi bir durumunuz var ise 9 Eylüle kadar seçmiş olduğunuz herhangi bir özel okula kaydınızı yaptırmanız gerekir. Çok büyük bir heyecan ile beklenmekte olan 2016 TEOG sonuçları açıklanarak veliler ve öğrenciler büyük bir nefes almışlardır. Öğrenciler TEOG yerleştirme sonuçlarını internet aracılığı ile öğrenmeleri mümkündür. Öğrenciler TEOG yerleştirme sonuçlarını internet üzerinden verilmekte olan e- okul hizmeti ile öğrenebileceklerdir.