Eskişehir TEPEBAŞI’NA KADINLAR YÖN VERİYOR

TEPEBAŞI’NA KADINLAR YÖN VERİYOR

28.07.2014 - 12:38 | Son Güncellenme:

.

TEPEBAŞI’NA KADINLAR YÖN VERİYOR

Tepebaşı’nda kadınlar, kendi ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda, katılımcı ve dayanışma ruhunun önemsendiği çalışmalar ile kente katkı sağlıyorlar.
Kadınların işbirliğinden doğan gücün, Eskişehir’in en önemli güçlerinden biri olduğu bilinciyle hareket eden Tepebaşı Belediyesi ise kadınların talepleri, katılımı ve yol göstericiliği eşliğinde projeler üretiyor. Özellikle Belde Evleri’nde, Halk Eğitimi Müdürlüğü ortaklığı ile yürütülen kurslara katılan kadınlar, dayanışma içinde üretirken; aldıkları sertifikalarla iş buluyor ya da evde yaptıkları üretimle ekonomik hayatın içinde aktif yer alıyorlar. 2009 yılından itibaren 30 binden fazla kadın kurslara katıldı ve sertifikalarını aldı.
2009 yılından günümüze kadar devam eden, Sağlık Öğütleri ile hijyen; sağlıklı eslenme; aile içi iletişim; sağlıklı cinsellik; hamilelik; menopoz gibi kadın sağlığını etkileyen ve ilgilendiren konularda kadınların talepleri doğrultusunda seminerler düzenleniyor.
Toplumsal cinsiyet eşitliği temel alınarak 23 Nisan Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi’nde anne ve babalara, AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) ortaklığında Anne ve Baba Destek Programı Eğitimi veriliyor. 2012-2013 yılı içerisinde bu programdan 100 ebeveyn faydalandı.
Kadınlar, beldeevlerinde ve 23 Nisan Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi’nde yer alan aerobik, pilates ve fitness gibi spor faaliyetleri ile sağlıklı yaşam ve kendileri için zaman oluşturuyorlar. Ayrıca mahallelerdeki parklara yapılan yürüyüş yolları ve spor aletleri de aktif kullanılıyor. Bu güne kadar spor kurslarından 2 bin 500 kadın faydalanırken, 2009 yılından itibaren çalışmalar 10 bini aşan ‘katılımcı’ ile gerçekleştiriliyor.
Şimdiye kadar yaklaşık 70 bin kadın, İstanbul; Ankara; Çanakkale; Konya; Bursa ve Eskişehir’in tarihi açıdan önemli olan Yazılıkaya ve Seyitgazi gibi ilçelerine düzenlenen bu geziler sayesinde kültürel alanda bilgilendikleri gibi yeni dostlar ve komşular edindiler.