Gündem Tepki toplayan görüntüyü çeken şüpheli Yalova'da yakalandı

Tepki toplayan görüntüyü çeken şüpheli Yalova'da yakalandı

31.05.2017 - 16:56 | Son Güncellenme:

SOSYAL medyada büyük tepkilere neden olan ve Yalovada çekildiği tespit edilen görüntülerde, Afgan uyruklu bir genci ölümle tehdit edip parasını gasp ettiği iddia edilen 33 yaşındaki A.A., polisin başlattığı soruşturma sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

Tepki toplayan görüntüyü çeken şüpheli Yalovada yakalandı

Sosyal medyada paylaşılan görüntüde kimliği belirsiz kişi, konuşmasından mülteci olduğu anlaşılan genci otomobilinde Seni nasıl öldüreyim? diye tehdit etti. Görüntüyü çeken kişi ayrıca videoda çocuğa Benim ülkemde ne arıyorsun?, 20 lirayı ver seni öldürmeyeyim, Seni öldüreyim mi paranı mı alayım? gibi sözlerle tehdit etti.

Haberin Devamı

Binlerce kişi tarafından paylaşılarak tepki gösterilen görüntülerle ilgili bazı sosyal medya kullanıcıları da durumu cumhuriyet savcılıklarına bildirdi. Sosyal medya kullanıcıları Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yağma, tehdit ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarının işlendiğini belirterek gencin ve şahsın bulunmasını talep etti.

ALTINOVA'DA BULUNDULAR

Sosyal medyadaki görüntüye Yalova Emniyet Müdürlüğü ile İl Göç İdaresi Müdürlüğü de duyarsız kalmadı. Yalova Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi, yapılan titiz çalışma ile Yalovanın Altınova İlçesinde Afgan uyruklu olduğu belirlenen Hüdaverdi Roz Muhammed ile görüntüleri çeken A.A.ya ulaştı.

ŞAKA AMAÇLI ÇEKMİŞ

Konuyla ilgili Yalova Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, görüntülerin Yalovada kaydedildiğinin tespitinden sonra gece boyunca detaylı ve titiz bir çalışma yürütüldüğü belirtilerek, Yapılan çalışma ile A.A. isimli şahıs Altınova İlçesinde yakalanmıştır. Şahıslar, Asayiş Şube Müdürlüğümüze intikal ettirilmiş ve gerekli adli işlemler başlatılmıştır denildi.

Haberin Devamı

Videoyu çektiği tespit edilen A.A. verdiği ilk ifadesinde videoyu şaka amaçlı çektiğini, Afgan uyruklu genci ise Altınova İlçesindeki büyükbaş hayvan çiftliğinde çalıştırdığını söyledi. Adının Hüdaverdi Roz Muhammed olduğu belirlenen 20 yaşındaki genç ise Türkiyeye kaçak giriş yaptığını, kimlik ve pasaportunun olmadığını söylediği öğrenildi.

TEPKİ DURMADI

Görüntüye sosyal medyadan tepki yağmasının üzerine A.A.nın bir görüntü daha çektiği, burada da olayın şaka olduğunu belirttiği bildirildi. A.A.nın ikinci videosu üzerine sosyal medya kullanıcıları tepkilerini sürdürerek, Şaka olsa bile hoş değil. Türk halkının duygularıyla oynadılar diye yazdı.

A.A. Yalova Adliyesine götürülürken de , Tamamen bir şakaydı. Basın bunu abarttı. Şaka yaptığım için çok pişmanım dedi. Afgan uyruklu Hüdaverdi Roz Muhammed ise Yalova Göç Müdürlüğüne sevk edilecek.