Balıkesir Terapihane'de Resim Yaparak Kanserle Savaşıyor

Terapihane'de Resim Yaparak Kanserle Savaşıyor

07.04.2017 - 13:31 | Son Güncellenme:

Balıkesir'in Edremit ilçesine yerleşen kanser hastası 64 yaşındaki Selışık, kursiyerlerce "Terapihane" ismi verilen atölyede resim yaparak, tedavisini bıraktığı hastalığında umut ışığı yakaladı

Terapihanede Resim Yaparak Kanserle Savaşıyor

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit ilçesinde oturan kanser hastası 64 yaşındaki emekli Ertan Selışık, "Terapihane" ismi verilen atölyede resim yaparak, adeta şifanın yolunu buldu.

Haberin Devamı

Buraya geldikten sonra kanser kontrolleri sıklığı 3 aydan 6 aya düşürülen Selışık, resim yaparak kanser hastalığıyla güçlü şekilde mücadele ediyor.

Edremit Belediyesi tarafından 2011 yılında Şükrü Tunar Kültür Merkezi bahçesinde kurulan Cemil Aktaş Resim Atölyesi, 15 kişiyle sanatsal çalışmalarını sürdürürken, kursiyerler, hastalıklarına iyi geldiği gerekçesiyle atölyeye "Terapihane" ismini verdi.

Çoğu orta yaş grubu ve emekli kursiyerlerden 3'ü kanser hastası. Bu kişiler arasında bulunan ve 7 yıl önce mesane kanserine yakalanan, kanserli hücreler akciğerine de sıçrayan Ertan Selışık, 15 kez ameliyat oldu.

Vücudunun tedaviye cevap vermediği gerekçesiyle tedaviyi durduran Selışık, eşi Zahide Selışık ile 2014 yılında İstanbul'dan Edremit'e taşındı.

Haberin Devamı

Selışık, eşinin ısrarı üzerine resim atölyesine giderek resim yapmayı öğrendi.

3 aylık kontrollerini yaptırmak için İstanbul'a giden Ertan Selışık'ın kanser tarama kontrolleri, doktorlarının durumunda iyileşme olduğuna ilişkin tespitleri üzerine 3 aydan 6 ayda bire düşürüldü.

- "Burada sağlığımın çok iyiye gittiği tespit edildi"

Selışık, AA muhabirine, "Terapihane" adını verdikleri resim atölyesi sayesinde kanser hastalığıyla güçlü şekilde mücadele ettiğini belirterek, vakti olan herkesin sanatsal çalımalar yapma gayreti göstermesini istedi.

Yaklaşık 7 yıl önce mesane kanseri tanısı konduğunu ve 2014 yılında kanserli hücrelerin akciğerine sıçradığının saptandığını anlatan Selışık, defalarca ameliyat olduğunu, en sonunda doktorlarca vücudunun tedaviye cevap vermediğinin söylendiğini ifade etti.

Atölyenin kendisi için adeta terapi merkezi olduğunu aktaran Selışık, "Burada sağlığımın çok iyiye gittiği tespit edildi. Kanser kontrollerim 3 aydan 6 ayda bire döndü. İnşallah bundan sonra da 1 yıllık kontrollere dönecektir." dedi.

- "Atölye sayesinde tedavi görmüş oldu"

Zahide Selışık ise, eşinin daha önce hiç resim yapmamasına rağmen atölyeye kısa sürede uyum sağladığını belirterek eşinin sağlık durumunun ciddi oranda iyiye gittiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Edremit'e 3 yıl önce eşinin rahatsızlığı nedeniyle geldiklerini dile getiren Selışık, şöyle konuştu:

"Eşime çok iyi geldi burası. Atölye sayesinde tedavi görmüş oldu. Eşim sağlığına kavuşuyor. Bu kursa başlamak bana da çok iyi geldi. Eşimden dolayı benim de psikolojim bozulmuştu, burada rahatladım. Kurs öğretmenimize ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz."