Cilt Bakımı Terleme problemlerinde botoks uygulaması

Terleme problemlerinde botoks uygulaması

26.04.2017 - 12:14 | Son Güncellenme:

Yaz geliyor, eğer sizin de aşırı terleme sorununuz varsa botoks tedavisi ile önlem alabilirsiniz. Medikal Estetik Hekimi Dr. Meral Seyman sizler için botoks ile koltuk altı terlemesi tedavisini anlatıyor.

Terleme problemlerinde botoks uygulaması


Genel ya da lokal olarak aşırı terleyenler vücut ısılarını kontrol edebilmek için gerektiğinden fazla ter üretir. Özellikle koltuk altı bölgesi başta olmak üzere el, ayak ve yüz bölgesinde de hiperhidroz yani aşırı terleme görülebilir. Yüz, koltuk altı, ayak ve el bölgesinde görülen terleme şeklidir ve daha çok stres kaynaklıdır. Koltuk altı bölgesinin aşırı terlemesi durumu koltuk altında ıslak bir görünüme ve ter kokusuna neden olarak kişileri iş ve sosyal yaşantısında sıkıntıya sokabilir.”

Aşırı terlemenin sebepleri
“Terlemede; genetik faktörler, ter bezlerinin aşırı çalışması, fazla kilo, bazı ilaçlar, stres, menopoz, tiroit fonksiyon bozukluğu, şeker hastalığı gibi pek çok sağlık problemi etkilidir. Ayrıca sinir sisteminin fazla çalışmasıyla doğru orantılı olarak terleme artar. Bununla birlikte egzersiz, sıcak hava, stres, kafeinli içecekler, baharatlı gıdalar gibi etkenler de terlemeyi arttırır. Hiperhidroz hastaları fazla miktarda ter ürettikleri için el, ayak, göğüs ve koltuk altları sürekli nemlidir. Bu durum da gündelik yaşamlarını olumsuz yönde etkiler.”

Koltuk altında aşırı terleme
“Genellikle hastalar koltuk altı aşırı terlemesinden şikâyet ederler. Özellikle de yaz aylarında bu tür şikâyetler çok daha artar. Bu durumdan şikayetçi olan kişiler için çeşitli tedavi teknikleri bulunur. Bunların arasında hem cerrahi hem de cerrahi olmayan teknikler bulunur. Ameliyatsız tekniklerin başında botoksenjeksiyonu tedavisi gelir. Bu teknik ile hastanın koltuk altı terlemesini engellemek için botulinum toksini enjeksiyonu kullanılır. Botulinum toksini etkisi ortalama 1 yıl süren, belli aralıklar ile tekrarlanması gereken geçici bir operasyondur. Botoks tedavisi ile koltuk altı ter bezlerinin çalışması yavaşlatılarak kişinin aşırı terlemesi azaltılır. Bu oldukça ağrısız bir işlemdir. Olası ağrı riski ise operasyondan önce koltuk altına anestezi etkisi olan bir sıvı sürülerek kontrol altına alınır.”

Botoks tedavisini avantajları
“Koltuk altına yapılan enjeksiyonların etkisi ortalama 15 gün içinde ortaya çıkar. Botulinum toksininin vücuda herhangi bir yan etkisi yoktur. Koltuk altlarına botoks tedavisi uygulayan kişiler operasyonun sonuçlarından son derece memnun kalır. Koltuk altlarında aşırı terleme olan, gün içinde kıyafet değiştirme ihtiyacı hisseden, ter kokusu ile başa çıkmakta zorlanan kişiler için botoks tedavisi ameliyatsız çözüm sunuyor.”

Medikal Estetik Hekimi Dr. Meral Seyman “Botoks uygulaması oldukça pratiktir. Aşırı terlemesi olan bölgeye ince uçlu insülin enjektörüyle botoks ilacı enjekte edilir. İşlem son derece basittir ve işlemden 3 ile 10 gün sonra etkisi hemen görülür. Koltuk altı terlemesi %80 oranında azalır. Hastaların en büyük yanılgısı botoksun tüm vücuttaki terlemeyi azalttığına yöneliktir ki, bu hatalı bir bilgidir. Botoks sadece uygulanan alandaki terlemeyi azaltır. Aşırı el-ayak terlemesinde de seçilecek en doğru metotlardan birisidir. Ancak el ve ayak terlemesi için yapılan botoks uygulamasının etki süresi biraz daha kısadır. Eğer genel bir terleme hali yok ve sadece bölgesel olarak aşırı terleme durumunuz varsa siz de botoksenjeksiyonu tedavisi yaptırabilirsiniz. Böylece aşırı terleme sorununuzdan kurtularak iş ve sosyal yaşantınıza daha güvenli bir şekilde devam edebilirsiniz.”

Haberin Devamı

Medikal Estetik Hekimi Dr. Meral Seyman

Terleme problemlerinde botoks uygulaması

Yazarlar