Kırşehir Termal Otellere Turistler İçin Gezi Rehberi

Termal Otellere Turistler İçin Gezi Rehberi

19.06.2017 - 18:17 | Son Güncellenme:

Jetoermal potansiyeli ve Ahi Külliyesi, Cacabey Medresesi gibi tarihi mekanlarıyla bilinen Kırşehir'de 4 ve 5 yıldızlı termal otellere yerli turistler için kent rehberi kitapçığı dağıtıldı

Termal Otellere Turistler İçin Gezi Rehberi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, başta Ankara ve Kayseri olmak üzere çevre illerden yerli turist çeken termal otellere kent rehberi kitapçığı dağıtıldı.

Haberin Devamı

Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürü Yıldız Eraslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin jeotermal su potansiyelinin çok yüksek olduğunu ve yoğun yerli turistin ziyaret ettiğini söyledi.

Başta Ankara, Kayseri, Konya olmak üzere çevre illerden hem sağlık hem de de tarihi mekanları ziyaret için yerli turistlerin geldiğini vurgulayan Eraslan, onların kimseye ihtiyaç olmadan kenti gezebilmeleri için "Kırşehir gezi rehberi" hazırladıklarını dile getirdi.

Eraslan, gezi rehberi kitapçıklarını 4 ve 5 yıldızlı otellere dağıttıklarını belirterek, "Kırşehir, jeotermal kaynaklarının yanı sıra Ahiliğin başkenti olması, Türkçe hassasiyeti ile bilinen Aşık Paşa'nın memleketi olması, Mevlana'nın talebesi Süleyman Türkmani'nin burada yaşamış olması, Cacabey Uzay Bilimleri Medresesi ve bir çok tarihi ve kültürel özellikleriyle Osmanlı'nın tohum şehridir. Bu nedenle ciddi yerli turist çekmektedir. Biz de ziyaretçilerimizin ilçeler dahil her yerini rahatlıkla gezebilmeleri için gezi rehberi hazırladık. Otellerin tüm odaları ve lobilerine dağıttık." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Müdürlüğünce görevlendirilen kişilerin 4 ve 5 yıldızlı termal otelleri tek tek dolaştığını vurgulayan Eraslan, bastırılan yüzlerce kent rehberinin dağıtımının gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, "Yüzlerce rehber, otellerin her bir odasında bulundurulacak şekilde dağıtılmıştır. Böylece konaklama tesislerine gelen ziyaretçiler hem ilimizin tarihi ve turistik değerleri hakkında bilgi sahibi olacak hem de şehri gezmek istediklerinde gezi rehberimizden faydalanabilecekler." dedi.