Samsun Terme Metruk Yapılardan Temizleniyor

Terme Metruk Yapılardan Temizleniyor

13.06.2017 - 17:04 | Son Güncellenme:

.

Terme Metruk Yapılardan Temizleniyor

SAMSUN (AA) - Terme Belediyesi, görüntü kirliliğine neden olan ve çökme tehlikesi bulunan metruk yapıları yıkıyor.

Haberin Devamı

Belediye, ilçedeki metruk yapıları kaldırma çalışmaları kapsamında 40'a yakın yapıyı yıktı. Belediye ekipleri, son olarak Çarşamba Caddesi'ndeki iki metruk binanın yıkımına başladı.

Belediye Başkanı Şenol Kul, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin 21. yüzyıla yakışan bir kent haline gelebilmesi için eski yapıların ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Genel huzuru bozacak şekilde kullanılan, görüntü kirliliği yaratan, çevre sağlığını olumsuz etkileyen metruk yapıları tespit ederek mal sahiplerinin de rızası alındıktan sonra yıkım işlemini gerçekleştirdiklerini anlatan Kul, "Belediye olarak amacımız vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir kentte yaşamalarını sağlamak. Bu ve benzeri binalardaki çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Haberin Devamı

Kul, ilçeyi bulunduğu seviyeye halkın verdiği destekte getirdiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Gecekondu görünümünden kurtulan Terme Samsun'un, Karadeniz'in parlayan yıldızı olacaktır. Terme adına güzel şeyler yapmak ve bunları gerçekleştirmek için önemli adımlar attık. Cesaretli ve kararlı adımlarla da yolumuzda yürüyoruz Çalışmalar esnasında verilen rahatsızlıktan dolayı hemşehrilerimizin hoşgörüsüne sığınıyor, anlayış ve gösterdikleri sabır için ilçe halkıma teşekkür ediyorum."