Gündem Termik santrale maskeli protesto

Termik santrale maskeli protesto

27.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı 8 bin nüfuslu Çatalağzı beldesine, yeni bir termik santral yapımı için alınan kararı vatandaşlar yüzlerine taktıkları tıbbi maskelerle protesto etti.

Termik santrale maskeli protesto

Beldede faaliyet gösteren toplam 1760 megavat gücündeki 3 termik santrale ilave olarak 1300 megavatlık 4’üncü santralın yapımı sürerken, 660 megavatlık 5’inci santralin de yapılmasına onay verilmesi nedeniyle halkın katılımıyla toplantı düzenlendi.

Haberin Devamı

Çatalağzı Belediyesi’nce Havuz Başı’nda düzenlenen toplantıya, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş, Çatalağzı Belediye Başkanı CHP’li Adnan Akgün, Muslu Belediye Başkanı CHP’li Sabahattin Adıyaman da katıldı.

Beldede halk, kurulacak 5’inci termik santralle ağızlarına maske takarak tepki gösterdi. Toplantıda, “Çatalağzı termiğe karşı”, “Çocuklar engelli doğmasın”, “Zonguldak susma termik soluma” ve “Diren Zonguldak” yazılı dövizler dikkat çekti.

Toplantıda tartışma

Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, kurulacak termik santrallere karşı olduklarını belirterek, “Ya bu çağda bu insanlık mı? Bu topraklarda yeterince santral kuruldu. Artık istemiyoruz” dedi.

Muslu Belediye Başkanı Selahattin Adıyaman konuşurken bazı vatandaşlar, başkanlığı döneminde santrallerin bölgeye kurulduğunu hatırlatarak Başkan Adıyaman’a tepki gösterdi. Tartışmaların uzamasına öfkelenen Çatalağzı Belediye Başkanı Akgün, “Biz buraya kavga etmeye gelmedik. Dün dünde kaldı” dedi. Bu sırada bazı vatandaşlar toplantıyı terk etti.