Gündem Terör olaylarından önce kentten ayrılmış

Terör olaylarından önce kentten ayrılmış

31.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gaziantep’te FETÖ soruşturması kapsamında 15 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan eski emniyet müdürü Selçuk Zengin hakkında kabul edilen iddianamede, sanığın birçok terör olayından önce kentten ayrılmasının şüpheli olduğu bilgisi  paylaşıldı.

Terör olaylarından  önce kentten ayrılmış

İddianamede, Zengin’in örgüte sadakati ve bağlılığı en üst seviyede olan kişileri temsil edenlerin yer aldığı “A5” kategorisinde bulunduğu tespit edildi.

Eylem terfisi

Zengin hakkındaki bir telefon ihbarına da yer verilen iddianamede, sanığın 6 yıl önce Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yaptığını ancak emniyet binasına terör örgütü PKK’nın bombalı eylem gerçekleştirmesinden sonra il emniyet müdür yardımcısı olarak atandığı belirtildi. Sanık eski emniyet müdürünün sohbet toplantılarına katıldığını, örgütün üst düzey sorumlularından olduğunu, ilçe genelinde düzenlenen bombalı eylem ve ayaklanmaların şehir dışına çıktığı zamanlarda gerçekleştiğini ifade eden ihbarcı, bu durumun şüphe oluşturduğuna dikkati çekti. ABD’de de çalışan ve 2013-2014 yıllarında 11 kişilik ekiple Suudi Arabistan’da eğitime katılan Zengin’e emekli olduktan sonra Birleşmiş Milletler’den (BM) görev teklif edildiğini ancak kendisinin “Paraya ihtiyacım yok” diyerek geri çevirdiğini anlatan ihbarcı, sanığın eşinin de 15 Temmuz darbe girişimi öncesi devlet büyükleri hakkında “Lahey’de yargılanacaklar” dediği iddiasında bulundu. l GAZİANTEP AA

Mor Beyin mağdurlarına tahliye

Zonguldak’ta, ‘mor beyin’ yazılımıyla iradeleri dışında ‘Bylock’a yönlendirildiği tespit edilen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu 25 kişi, tahliye edildi.