Gündem Terör örgütleri KYK’yı rakip olarak görüyor!

Terör örgütleri KYK’yı rakip olarak görüyor!

14.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zonguldak’ta yurttan iki kız öğrencinin kaçırıldığı iddiaları için soruşturma başladığını belirten Aksu, “FETÖ’ye bağlı öğrencilerle PKK sempatizanları bir araya geldi. Bunlar en büyük rakip olarak KYK’yı görüyorlar” dedi

Terör örgütleri KYK’yı rakip olarak görüyor

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürü Sinan Aksu, Zonguldak’ta Bülent Ecevit Üniversite’sinde (BEÜ) eğitim gören bin 600 kız öğrencinin kaldığı KYK’ya ait Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda 4 gün içinde iki kız öğrencinin kaçırıldığına yönelik iddialara ve son dönemde yurtlarla ilgili yapılan eylemlere ilişkin Milliyet’e önemli açıklamalarda bulundu. Aksu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:
GÜVENLİKÇİLER GÖREVDEN ALINDI: Biz konuyla ilgili idari soruşturma başlattık, güvenlik görevlilerini görevden aldık. Mecburduk buna. Çünkü o saatte ne olursa olsun, ‘hastam var’ da dese, çok yakın bir tanıdığı olduğunu da bilsek, kesinlikle böyle bir mesele yaşamamamız lazımdı. Öğrencimiz yurdumuzda kalmaya devam ediyor.
İKİNCİ OLAY TAMAMEN YALAN: İkinci olay ise tam bir yalan. İkinci bir olay hiç yaşanmadı. Ben de Zonguldak’a gidiyorum bugün ama Zonguldak’ta şu anda hiçbir sıkıntı yok. Ben sadece şunu istiyorum: Vereceğimiz hizmet tam, eksiksiz olsun. Öğrenciyle de ben bu noktada biraz daha irtibat halinde olmak istiyorum.
PROVOKASYON: Antalya’da yaşanan olay var, bitmemiş yurda öğrencileri yerleştirdiler diye. Eskiden devlet yurdunda bir su borusunun patlaması, hiçbir zaman gündeme gelmemişti. Bugün gündeme getiriliyor. Bunda iyi niyet görmüyorum. 2 bin öğrenci var, 30 öğrenci eylem yapıyor. Öğrenciler içinde de bunu kaşımak isteyen, bunu bir memnuniyetsizlik belirtisi gibi göstermek için uğraşan bazı provokatörler var. Başka üniversiteler gelip provoke edenler var. İstanbul’daki üniversitelerden otobüsle gelip Zonguldak’taki yurdun önünde eylem yapmak isteyenler var.
İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABASI: FETÖ’ye bağlı öğrencilerle PKK sempatizanı öğrencilerin biraraya gelmesi söz konusu. Bunlar şu anda kendilerine en büyük rakip oarak KYK’yı görüyorlar. Çünkü KYK, bu yapıların giremediği bir yer. Biz yurtlarımıza hakimiz. Hiçbir terör örgütünün hücresel yapılanmasına yurtlarımızda müsaade etmeyiz. O sebepten dolayı bu örgütler KYK’yı vatandaşın gözünde itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Geçmişte de yapıyorlardı bunu. KYK hep kötü lanse ediliyordu. ‘KYK’ya gitmeyin bize gelin’ diyorlardı. Yine aynı derdin içindeler.
KİMSE DÜŞÜP ÖLMEDİ: Üniversite öğrencilerinin talepleri çok fazla. Biz de elimizden geldiğince onları karşılamaya çalışıyoruz. Biz öğrenciyi koruyup kollama mantığındayız. Geçen yıl 400 bin öğrenci bizim yurtlarımızda kaldı. Olabilecek en minimize sıkıntılarla atlattık yılı. Bizim yurtlarımızda birisi düşüp rahmetli olmadı Allah’a şükür. Veya bizim yurdumuzda birisi birisini vurmadı. Normalde 400 bin gencin olduğu yerlerde çok daha fazla olaylar olabilir.
‘Öğrenciyi bir an önce yerleştirmek istedik’
Üniversiteyi kazanan her öğrenci aslında bizde kalmak istemez. Özel yurtlarda, evde kalmak isteyebilirler ama son 2-2.5 yıldır Türkiye’de özellikle FETÖ, PKK gibi terör örgütlerinin gençleri devşirme planları ortaya çıktıktan sonra aileler en sağlam ve güvenilir adres olarak devlet yurtlarını görmeye başladı. O yüzden bize olan talep çoğaldı. Bu noktada biz inşaatlarımıza 2 yılda korkunç bir hız verdik ve 286 bin kapasiteden 545 bine çıktık. 200 binden fazla yatak inşaatımız da devam ediyor. Öğrenciyi sokaktan kurtarmak, dışarıda kalan öğrenciyi korumak kollamak mantığıyla bunu en hızlı şekilde yapıyoruz. Hedefteki iddialar ‘bitmemiş yurtları açıyorsunuz’ yönünde. Bitmemiş yurtlar değil, bunlar ruhsatlı yurtlar. Ama yeni yapılan binalarda mesela Antalya’daki olay, dolabı monte ederken su borusunun delinmesi. Biz eğer o yurdu 4-5 ay sonra hatta 1 ay sonra açsaydık hiç bir problem olmayacaktı. Ama biz bir gün bile öğrencinin dışarda kalmasına tahammül etmeyiz. Biz kötü bir şey yapmadık, bir an önce öğrenciyi muhafaza etmeye çalıştık. Özel yurtların fiyatları çok pahalı ve bazı öğrenciler devlet yurtları olmasa belki okuyamayacaklar.
‘Aylık 285 TL beslenme yardımı
KYK, yurtlarda barınan öğrencilere aylık 285 TL de beslenme yardımı yapıyor. Listeye göre en pahalı yemekler et yemekleri ve fiyatları 3.75 ile 6 TL arasında değişiyor.