Gündem Terör örgütü DHKP-C’nin saldırı organizatörü yakalandı

Terör örgütü DHKP-C’nin saldırı organizatörü yakalandı

23.02.2018 - 08:23 | Son Güncellenme:

İstanbul'da terör örgütü DHKP-C'nin üst düzey yöneticilerine yönelik olarak sürdürülen operasyonda örgütün Türkiye Komite üyesi ve Devrimci İşçi Harekatı sorumlusu olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Münevver Aşçı isimli terörist yakalanarak gözaltına alındı. Aşçı'nın, sansasyonel eylem arayışı içerisindeki teröristlere, örgüt içerisinden yapılacak, istihbarat, silah, mühimmat, güvenli ev teminini gibi destekleri sağlayıp kuryelerle bağlantıları kuran ve saldırı organizasyonlarını yapan kişi olduğu ileri sürüldü.

Terör örgütü DHKP-C’nin saldırı organizatörü yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarınca terör örgütü DHKP-C yapılanması ile eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalarda, hakkında yakalama kararı bulunan ve DHKP-C terör örgütü içerisinde Devrimci İşçi Hareketi (DİH) sorumlusu olduğu öğrenilen, örgüt Türkiye Komitesi üst düzey yöneticisi Münevver Aşçı İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve TEM ekiplerince düzenlenen operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Sarıyer'de dün akşam saatlerinde saklandığı örgüt evinde yakalanan ve örgüt adına aktif faaliyet yürüttüğü belirlenen Aşçı'nın, başta İstanbul olmak üzere sansasyonel eylem arayışı içerisinde olan örgüt militanlarına, yapacakları eylem ve saldırılarla ilgili olarak örgüt içerisinden silah-mühimmat, güvenli ev temini sağlayan ve kuryeler arasındaki bağlantıyı kurup saldırı organizasyonlarını yapan isim olduğu ileri sürüldü. İstanbul TEM Şube'ye götürülen kadın teröristin sorgusu sürüyor.