Adana TERÖR ÖRGÜTÜ OPERASYONUNDA 16 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

TERÖR ÖRGÜTÜ OPERASYONUNDA 16 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

28.07.2015 - 12:49 | Son Güncellenme:

.

TERÖR ÖRGÜTÜ OPERASYONUNDA 16 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Adana’da terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG/H’ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 2’si kadın 16 kişi adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Suruç’ta yaşanan bombalı saldırıyı bahane ederek Adana’nın Seyhan ilçesi Dağlıoğlu, Gülbahçesi, Barbaros, Denizli, Ova, Hürriyet mahalleleri ve Yüreğir ilçesi Anadolu Mahallesi’nde yasa dışı gösteri yapan bölücü terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’ye yönelik operasyon başlattı.
Helikopter ve özel harekat polisinin de katıldığı operasyonda eş zamanlı olarak 20 ayrı adrese baskın düzenlendi. Baskında gösterilere katılarak yol kapatıp ateşe veren, polise molotofkokteyli, havai fişek ile el yapımı bomba ile saldıran 2’si kadın 16 kişi gözaltına alındı.
Emniyete getirilerek sorgulanan zanlıların üzerinde ve evlerinde yapılan aramalarda da örgütsel dokümanlar ele geçirildi.
İfadeleri alınan zanlılar sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine getirildi. Polis aracından indirilen zanlılar "Baskılar bizi yıldıramaz", "Bu daha başlangıç mücadelemiz devam edecek", "Suruç’u çekin" diyerek zafer işareti yapıp slogan attı.
Zanlılar sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.