Gündem Terör örgütüne darbe üstüne darbe: 9 terörist öldürüldü, 7'si teslim oldu

Terör örgütüne darbe üstüne darbe: 9 terörist öldürüldü, 7'si teslim oldu

13.11.2016 - 13:09 | Son Güncellenme:

Irak’ın kuzeyi Zap bölgesinde saldırı hazırlığında olduğu belirlenen 9 terörist öldürüldü. Şırnak ve Hakkari ise 7 terörist teslim oldu.

Terör örgütüne darbe üstüne darbe: 9 terörist öldürüldü, 7si teslim oldu

Bölücü terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe . Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak’ın kuzeyi Zap bölgesinde saldırı hazırlığındaki teröristlerin vurulduğu belirtildi. Açıklamada, Irak’ın kuzeyi Zap bölgesinde keşif ve gözetleme unsurları tarafından tespit edilen ve hudut hattındaki üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu belirlenen bölücü terör örgütü mensubu 9 teröristin ise etkisiz hale getirildiği vurgulandı.

Haberin Devamı

7 TERÖRİST TESLİM OLDU

TSK'dan yapılan açıklamada ayrıca yurt içinde ve Irak’ın kuzeyindeki bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu 6 teröristin Şırnak’ın Silopi ilçesinde, 1 teröristin de Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu ifade edildi.

GÜROYMAK'TA 3 SIĞINAK İMHA EDİLDİ

Bitlis'in Güroymak ilçesindeki operasyonda, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 100 kilogram amonyum nitrat imha edildi. Operasyonda teröristlere ait 3 sığınakta, 74 metre uzunluğunda kablo, akü, dokuz adet pil ve yaşam malzemesi bulundu. Van Gürpınar'da bölücü terör örgütü mensuplarınca terk edilmiş bir araçta yapılan kontrolde 1 kalaşnikof piyade tüfeği, 5 şarjör, 2 el bombası, 100 gram patlayıcı, 1 el telsizi, 1 el dürbünü, 1 lazer metreli dürbün, 2 USB bellek, bir top kablo ve yaşam malzemesi bulundu. Araç imha edildi. Ülke genelinde bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları belirtilen 20 kişi gözaltına alındı.