Gündem Teröre karşı dev miting

Teröre karşı dev miting

11.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransa’nın başkenti Paris’te bugün gerçekleşecek terör karşıtı mitinge Avrupa liderlerinin yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Arap Birliği temsilcileri de katılıyor.

Teröre karşı dev miting

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Paris’e giderek ünlü mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yapılan saldırıya ilişkin, “Terörü telin ve Fransa halkıyla dayanışma yürüyüşüne” katılacak. Fransa hükümetinden gelen davet üzerine Fransa’ya gidecek olan Başbakan Davutoğlu, Türk halkının Fransa halkının yanında olduğu mesajı verecek ve saldırıların İslam ile ilişkilendirilemeyeceğini söyleyecek.
Şafak Pavey de katılıyor
Davutoğlu, hastalığı nedeniyle cuma günü Karabük, dün de Bursa ve Yalova programlarını iptal etmesinin ardından Fransa’dan gelen davet üzerine bugün Antalya ve Isparta programlarını iptal ederek Paris’te yapılacak yürüyüşe katılma kararı aldı. Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak ve yüz binlerin katılması beklenen yürüyüşe Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa Başbakanı Manuel Valls ile İngiltere Başbakanı David Cameron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Arap Birliği temsilcileri ve Afrikalı Müslüman liderler de katılıyor. CHP adına milletvekili Şafak Pavey de miting de yer alacak.
Hollande önceki akşamki ulusa sesleniş konuşmasında, Fransa parlamentosu tarafından organize edilen ve “Terörü telin ve Fransız halkıyla dayanışma” adı verilen yürüyüşe tüm özgürlük ve birlikteliğe sahip çıkmak için tüm halkı çağırdığını söylemişti.
5 bin 500 polis koruyacak
Paris’teki mitingi 5 bin 500 polisin koruyacağı açıklandı. Davutoğlu, bugün Ankara’dan saat 11.00’de Paris’e hareket edecek ve yürüyüşe katılacak. Davutoğlu’nun Fransa’da da, “Türkiye halkı Fransa halkının yanında” mesajı verecek ve terör eylemlerinin İslam ile ilişkilendirilemeyeceğini söyleyecek. Ortak verilecek tepkiye katılacak olan Davutoğlu, yürüyüşe katılmasının ardından Almanya’daki temasları için Berlin’e geçecek.