Gündem Teröristler, mezarlığa bile bomba yerleştirmiş

Teröristler, mezarlığa bile bomba yerleştirmiş

10.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ta PKK’lı teröristler tarafından mezarlığa yerleştirilen çivi, metal parçaları ve bilyelerle güçlendirilen 6 el yapımı patlayıcı imha edildi

Teröristler, mezarlığa  bile bomba yerleştirmiş

Şırnak’ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun 82. gününde sona ermesinin ardından güvenlik güçlerinin arama tarama faaliyetleri sürüyor. Cumhuriyet Mahallesi’nde arama yapan askeri birlikler, mezarlıkta PKK’lı teröristler tarafından tuzaklanan 6 el yapımı patlayıcı buldu. Çevrede güvenlik önlemi alınmasının ardından bomba imha uzmanları, çivi, bilye ve metal parçalarıyla güçlendirilen, kablo düzeneği bulunan patlayıcıları inceledi. Patlayıcılar, daha sonra kontrollü olarak infilak ettirildi.

Kent merkezinde 507 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, 238 barikatın kaldırıldığı ve bin 598 el yapımı patlayıcının imha edildiği müşterek operasyonun ardından teröristlerin yol açtığı tahribat ortaya çıktı. 6 cami, 7 okul ve çok sayıda kamu binasının tahrip edildiği kent merkezinde 180 evin yakıldığı, çok sayıda ev ve iş yerine hasar verildiği belirlendi.
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde de göreve giden özel harekât polislerine, teröristlerce silahlı saldırıda bulunuldu. Polisin anında karşılık vermesi üzerine teröristler olay yerinden kaçtı.

Teröristin adı parkta

Şanlıurfa’nun Suruç ilçesinde bir parka canlı bomba Arin Mirkan adı verildi. Mirkan, PKK’nın Suriye kolu PYD’nin kadın terörist yapılanması YPJ’de görev yapmış ve 2014’te IŞİD’in Kobani’ye saldırısında canlı bomba olarak kendini patlatmıştı. ‘Suruç Belediyesi Arin Mirxan Parkı’ yazılı fotoğrafa; sosyal medya sitelerinde tepki yağdı.