Gündem Teröristlere kimlik hazırlayan profesör

Teröristlere kimlik hazırlayan profesör

08.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Terör örgütü üyelerine ve insan kaçakçılarına sahte kimlik yaptığı tespit edilen ‘profesör’ lakaplı Erkan Ç. polis operasyonuyla yakalandı. Zanlının evinde yapılan aramalarda yurtdışına kaçan ve kaçmaya çalışan terör şüphelileriyle yurda kaçak giriş yapan şahıslara ait kimlik bilgilerine ulaşıldı.

Teröristlere kimlik hazırlayan profesör

İstanbul’da terör ve suç örgütü üyelerinin yurt dışına kaçışında ve Türkiye’ye kaçak giriş yapan şahısların barınmasında yardımcı olacak hologramlı sahte belgeler basan “profesör” lakaplı Erkan Ç. suçüstü yakalandı.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube ekipleri, terör örgütü üyelerinin de aralarında bulunduğu birçok aranan ve suça karışmış şahısı yurt dışına kaçıran ve Türkiye’ye kaçak göçmen sokan şebekelere yönelik çalışma başlattı. Şebekelere 5 ile 10 bin lira arasında sahte belge ve kimlik üreten bir şahsı tespit eden ekipler Avcılar’da bir eve operasyon düzenledi. Yüksek güvenlikli rezidans bir dairede sahte belge düzenlerken polis baskınına uğrayan sahte belge uzmanı Erkan Ç., gözaltına alındı. Yedi ayrı suçtan arama kaydı olduğu ve beş ay önce cezaevinden çıktığı öğrenilen Erkan Ç.’nin, sahte belge ve kimlik atölyesine çevirdiği adreste yapılan aramalarda 299 adet basıma hazır hologramlı yeni sürücü belgesi, 117 adet basıma hazır hologramlı yeni nüfus kimliği, 240 adet sahte diploma, farklı ülkelere ait 11 adet pasaport ile çok sayıda sahte belge ele geçirildi.

Haberin Devamı

Hologramlı sahte belgeler

Kendisine has teknikle önce hologramlı sahte nüfus kimliği ve sürücü belgesi üretip ardından bu kimlik ve belgeler üzerine diploma, iltica ve oturum belgeleri hazırladığı belirlenen “profesör” lakaplı sahte belge uzmanının, atölyesinde polis önemli ipuçları elde etti. Ele geçirilen malzemeler arasında sahte evrak hazırlanmasında kullanılan aletlerin de bulunduğu, terör örgütü PKK, FETÖ, DAEŞ ve DHKP-C üyesi olduğu öne sürülen bazı şahıslarla ilgili bilgilere ulaşıldığı öğrenildi. Bu kişilerden bazıları hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ifade edildi. Erkan Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.