Siirt Terörsüz Şehirlerde Değişim - Siirt'te Yaşam Konforla Buluştu

Terörsüz Şehirlerde Değişim - Siirt'te Yaşam Konforla Buluştu

03.12.2017 - 11:11 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediyenin kaynaklarının doğrudan hizmete yansıtıldığı kentte, altyapıdan üst yapıya, temizlikten ulaşıma, peyzajdan sosyal tesislere kadar tam anlamıyla bir dönüşüm yaşanıyor 93 milyon lira borçla devralınan belediye tarafından kentin içme suyu sıkıntısı giderilirken, atıl durumda bırakılan katı atık tesisi faaliyete geçirildi ve sosyal alanlarıyla yaşam konforla buluştu Siirt Belediye Başkan Vekili Taşkın: "Allah'ın yarattığı her varlık kıymetlidir, saygı görmeyi hak etmektedir. Hizmet vatandaşa ulaşmaktır, onların isteklerini yerine getirmektir, gönüllere dokunmaktır"

Terörsüz Şehirlerde Değişim - Siirtte Yaşam Konforla Buluştu

SİİRT (AA) - FECRİ BARLIK - Siirt'te İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediye tarafından hayata geçirilen projelerle yaşam konforla buluştu.

Haberin Devamı

Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın terör soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından Siirt Belediye Başkanlığı için görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın'ın vatandaşlara kaliteli belediye hizmeti sunmak amacıyla başlattığı çalışmalar sonuç verdi.

Kaynakların doğrudan hizmete yansıtıldığı kentte altyapıdan üst yapıya, temizlikten ulaşıma, peyzajdan sosyal tesislere kadar tam anlamıyla bir dönüşüm yaşanıyor.

Toplam 93 milyon lira borçla devralınan belediye tarafından kentin içme suyu sıkıntısı giderilirken, atıl durumda bırakılan katı atık tesisi faaliyete geçirildi ve sosyal alanlarıyla vatandaşların yaşam standartları artırıldı.

- Yeni bir yaşam alanı kuruluyor

Belediye Başkan Vekili Taşkın, Siirt'te hayata geçirdikleri projeleri ile kent için hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Haberin Devamı

Siirt'te belediyenin kaynaklarını halka hizmet olarak yansıttıklarını ifade eden Taşkın, öz kaynakların yanı sıra "kardeş belediye" olarak seçilen Gaziantep'in Şahinbey Belediyesinin yanı sıra İstanbul, Konya ve Sakarya Büyükşehir belediyelerinin de desteğiyle Siirtlileri hizmetle buluşturduklarını söyledi.

Ceyhun Dilşad Taşkın, kentin merkezi konumunda bulunan 40 dönüm alana sahip Kızlar Tepesi'nin yeni bir yaşam alanı olarak düzenlendiğini dile getirerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla başlattıkları çalışmaların devam ettiğini belirtti.

"İnşaatına başlandı. İnşallah yaz ayları gelmeden Siirt halkını bu çalışmayla buluşturacağız. Vatandaşlarımız bu alanın betonlaşacağı endişesine kapılmasınlar. En büyük avantajımız, bu parkta zaten mevcut haliyle bir yaşam alanının var olmasıydı." diyen Taşkın, tepenin peyzaj açısından çeşitlendirilecek bitki örtüsüyle vatandaşların hizmetine sunulacağını aktardı.

Belediye Başkan Vekili Taşkın, söz konusu alanın 3 dönüme kurulacak göletle yeni bir görünüm kazanacağını dile getirdi.

Daha önce söz konusu tepede bulunan itfaiyenin başka bir alana taşındığına işaret eden Taşkın, tepenin görüntüsünü bozan alanlardan arındırılacağını ve burada adrenalin tutkunu gençlere yönelik yepyeni bir tesis ve parkur alanı olacağını kaydetti.

Haberin Devamı

- "Hastaneler ameliyat yapamayacak hale gelmişti"

Kentin en önemli hizmet alanının temizlik, su ve yollar olduğunu belirten Ceyhun Dilşad Taşkın, önceki dönemde kentte su hizmetinin istenilen düzeyde olmadığına değindi.

Taşkın, "Burada görev yaptığım için çok rahat bir şekilde şahit oldum ki geçmiş yıllarda hastanelerden, öğrenci yurtlarından bizi arayıp, 'Sayın Valim suyumuz yok' diyorlardı. Hastaneler ameliyat yapamayacak hale gelmişti. Tankerle su istiyorlardı. Yurtlarda su olmadığı için gençlerimiz isyan ediyorlardı. Valilik imkanlarıyla oralara su taşıyorduk. Belediyede muhatap bulamıyorduk." dedi.

Ellerindeki devlet imkanlarıyla bu sorunları aşmaya çalıştıklarına dikkati çeken Ceyhun Dilşad Taşkın, "Botan çayı üzerinden bir hattı devreye aldık. Çünkü Hizan'dan gelen suyun 3'te 1'i dolayında azalma olduğundan, Botan'daki pompayı devreye koyarak bu açığı kapatıyorduk. Arıza anında müdahale edecek bir ekip kurduk. Sadece şehir merkezinde değil bazı ilçe ve beldeler de istifade ediyor. Su olmadan hizmetten söz etmek mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

- 65 bin ton asfalt dökülüyor

Taşkın, kentte asfalt ve parke taşı çalışmalarının sürdüğünü, çalışmalar kapsamında 65 bin ton asfalt kullanılacağını kaydetti.

Çalışmaların yaklaşık yüzde 80'inin tamamlandığını dile getiren Belediye Başkan Vekili Taşkın, kentte 150 bin metrekare parke ve kaldırım taşı döşendiğini anlattı.

- Bölgenin en modern çocuk parkı açıldı

Taşkın, kentte 14 parkta gerekli düzenlemelerin yapıldığını ve buralardaki çocuk oyun gruplarının yenilendiğini anlattı.

Yaz aylarında parkların dolup taştığını belirten Ceyhun Dilşad Taşkın, gençler ve çocuklara yönelik yeni oyun alanlarına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Taşkın, 14 bin metrekare alan üzerinde yapılan, 109 oyun grubunun yer aldığı bölgenin en modern çocuk parkını hizmete açtıklarının altını çizerek, masal kahramanlarının bulunduğu parkın kardeş Şahinbey Belediyesinin desteğiyle kurulduğunu aktardı.

Haberin Devamı

Kaldırımların yanı sıra okul ve camilere yaklaşık 400 çatılı bank yerleştirdiklerini bildiren Ceyhun Dilşad Taşkın, eski devlet hastanesinin atıl olan alanının bir kısmını çocuk parkı, bir kısmını otopark olarak düzenlediklerini belirtti.

Taşkın, önceki dönemde atıl durumda bırakılan şehirlerarası otobüs terminalini hizmete açtıklarını hatırlatarak, belediye hizmet binasının arkasındaki 2 dönüm alanda katlı otopark yapmayı planladıklarını söyledi.

- Hijyenik ortamda kesim yapılacak

Kentte mevcut şartlarda, istedikleri şekilde hijyenik koşulda hayvanların kesimi için herhangi bir yerin bulunmadığına değinen Ceyhun Dilşad Taşkın, bu ihtiyacı gidermek için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Geçici bir kesimhane oluşturduklarını anlatan Taşkın, "Yakında otomatik sistem, günde 300 küçük, 100 de büyükbaş hayvanın kesilebileceği, tüm parçalarının ayrıştırılabildiği, atıklarının sağlık açısından risk oluşturmadan deşarj edildiği bir tesisle karşılaşacağız." diye konuştu.

Hayvan pazarının daha önce kentin merkezinde ve okulla iç içe olduğunu dile getiren Ceyhun Dilşad Taşkın, şöyle konuştu:

"Şehrin en önemli yerinde, hem de bir lisenin yanında, şehirle iç içe bir hayvan pazarı vardı. Şikayetler üzerine buradaki hayvanları, Hayvan Borsası'na taşıdık. Yerine de güzel bir park ve itfaiye şubesi kurarak, mahalleye rahat bir nefes aldırdık."

- Tamamlanan tesis atıl bırakılmış

Göreve geldiklerinde 2010 yılında tamamlanan katı atık tesisinin bir türlü vatandaşın hizmetine açılmadığını bildiren Taşkın, tesisi eksikliklerini gidererek hizmete sunduklarını kaydetti.

Ceyhun Dilşad Taşkın, tesisin faaliyete geçmemesinin çevre kirliliğine neden olduğunu, insan sağlığı açısından tehlike oluşturduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Bu çağda olmamıza rağmen maalesef şehrimizde katı atıkla evsel atıklar ayrıştırılamıyordu. Evsel atıklar doğayı kirletecek şekilde tehlike oluşturuyordu. Sızan sular Botan Çayı'nı kirletirken, oluşan duman da tabiata büyük zarar veriyordu. Biz ne yaptık? Bir an önce tamamlanmayan katı atık tesisinin tadilatını yapıp hizmete açtık."

Taşkın, semt pazarlarıyla ilgili de çalışma yaptıklarını anlatarak, kentin ana arterlerinde kurulan semt pazarlarının trafik akışına engel olduğunu, pazarların oluşturulan modern alana taşınmasıyla pazarcılar ile esnaf ve vatandaşın da rahatladığını aktardı.

- Halkla buluşma toplantıları

Ceyhun Dilşad Taşkın, halkla buluşma toplantıları düzenlediklerini, görüşmek için vatandaşın ayağına gittiklerini belirtti.

Vatandaşın fikirlerine önemsediklerine dikkati çeken Taşkın, şunları kaydetti:

"Görüşmelerde karşılaştığımız sorunlara çözüm önerileri buluyoruz. Halkın talepleri ile metruk binaları yıktırdık. Yine vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri değerlendirerek kentsel dönüşüm çalışmaları yapıyoruz. Bu konuda proje üretmeyi amaçlıyoruz. Üst mahallelerimizin yapısı bozulmuş. Oralar Siirt'in kalbidir ve esas Siirt orasıdır. Buralarda tarihi görüntüsüne uygun ve yaşamı kolaylaştıracak çalışma yapmayı planlıyoruz."

- "Doğumdan ölüme kadar vatandaşımızın yanındayız"

Belediye Başkan Vekili Taşkın, vatandaşın hizmetlerin en iyisini hak ettiğini, bu bilinçle çalışmalarını yürütmeye gayret ettiklerini belirtti.

"Doğumdan ölüme kadar vatandaşımızın yanındayız" ifadesini kullanan Taşkın, şöyle konuştu:

"Belediye bünyesinde yenidoğan çocuklarımıza yenidoğan paketleri ulaştırıyoruz, sağlık alanında danışmanlık yapıyoruz. Sünnet şölenleri yaptık. Askere giden gençlerimize asker paketi hediye ettik ve kendilerine nakdi yardım yaptık. Yeni evlenen çiftlere belki de ilk hediye paketi ile destek çıkıyoruz. Yaşlılara, bakıma muhtaçlara destek sunduk, engelli kardeşlerimize şarj istasyonu kurduk. Ölüm de bir gerçek. Vatandaşımız için yakınlarının vefat etmesi durumunda kefen, mezar kazma, cenaze nakil, imam görevlendirme çalışmalarını yürütüyoruz. Taziye evlerindeki çay ve şeker ihtiyaçlarını karşılıyoruz."

- "Vatandaşla iletişim kanallarını sonuna kadar açtık"

Ceyhun Dilşad Taşkın, göreve geldiklerinde belediyenin hem finansman, hem insan kaynaklarının kullanımı açısından iyi durumda olmadığını ifade etti.

Vatandaşla iletişimin kopma noktasında olduğuna işaret eden Taşkın, "Vatandaşla iletişim kuramazsanız hizmet yapamazsınız. Biz bunları yaptık. Öncelikle vatandaşla iletişim kanallarını sonuna kadar açtık. Vatandaşın tüm şikayet ve taleplerine anında cevap veriyoruz." şeklinde konuştu.

- 9 milyon lira borç ödendi

Siirt Belediye Başkan Vekili Taşkın, belediyeyi 93 milyon lira borçla devraldıklarını, bu borcun 9 milyon lirasını ödediklerini belirtti.

"Geçen senenin gider kaynağı 73 milyon lira civarındaydı. Neredeyse geçen sene bütçesinin gider kaynağına yakın bir hizmet sunacağız." diyen Taşkın, geçen yılın yatırım miktarının 13 milyon lira civarında olduğunu, bu rakamın bu yıl 70 milyon lirayı aştığını açıkladı.

Siirtlilere daha iyi hizmet sunmak için kendilerine destek sunan belediye ve tüm kurumlara teşekkür eden Ceyhun Dilşad Taşkın, "Allah'ın yarattığı her varlık kıymetlidir, saygı görmeyi hak etmektedir. Hizmet rakamlarla ölçülmez. Hizmet vatandaşa ulaşmaktır, onların isteklerini yerine getirmektir, gönüllere dokunmaktır. Bu saygı ölçüsünde hemşehrilerimizle temas etmekteyiz." ifadelerini kullandı.