Siyaset Terörü korkutacağız

Terörü korkutacağız

21.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın hiçbir noktasının terör tehdidi bakımından güvenli olmadığını belirten Başbakan Yıldırım, “Terörden kaçmakla güvenli olamazsınız. Korkmakla, terörden kurtulamazsınız. Terörü korkutursanız o zaman güvenli olursunuz” dedi

Terörü  korkutacağız

Başbakan Binali Yıldırım, “Şunu asla unutmayalım, terörden kaçmakla güvenli olamazsınız. Korkmakla, terörden kurtulamazsınız. Terörü korkutursanız o zaman güvenli olursunuz. Hep beraber terörden korkmayacağız, terörü korkutacağız. O zaman dünyada da, Türkiye’de de her yerde de güvenlik sağlanır” diye konuştu.
Başbakan Yıldırım, dün 26. Dünya Posta Kongresi’nin açılış törenine katıldı. Yıldırım, konuşmasında kongre boyunca kağıt kullanılmayacağını, geçmişte yapılan bu kongrede 4 ton kağıt kullanıldığını, katılımcıların bu kez tabletlerle dokümanları takip edeceğini belirtti ve “Bu kongre aynı zamanda bir çevreci olma özelliğine de sahip” dedi.
‘‘Kaçmakla olmaz’
Yıldırım, 26. Dünya Posta Kongresi’nin “terör” gerekçesiyle başka bir şehirde yapılmasını isteyenlerin olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
“Bazı fırsatçı çevrelerin 4 yıl önce karar verilen bu organizasyonu, güvenlik gerekçe gösterilerek İstanbul’dan başka bir yere alınması için çaba içine girdiklerini biliyoruz. Ancak Uluslararası Posta Birliği’nin kararlı tutumu ve PTT birliğinin kararlı tutumu sonucunda, bugün Doha’da alınan karar aynen gerçek oluyor. Şunu asla unutmayalım, terörden kaçmakla güvenli olamazsınız. Korkmakla, terörden kurtulamazsınız. Terörü korkutursanız o zaman güvenli olursunuz.
Hep beraber terörden korkmayacağız, terörü korkutacağız. O zaman dünyada da, Türkiye’de de her yerde de güvenlik sağlanır. Dünyanın hiçbir noktası güvenli değildir. 60 milyonu bulan mülteci var, vatansız insan var. Bunların sorunlarını çözmeden, küresel sorunlara gözümüzü, kulağımızı kapatarak terörden arınmış bir dünya inşa edemeyiz.”
‘Misafirperveriz’
Terörün sebeplerine, derinliklerine mutlaka inilmesi gerektiğini belirten Başbakan Binali Yıldırım, “Bir terör örgütü ile mücadele ederken, başka terör örgütlerini de doğurmak gibi bir yanlışın içine düşmememiz lazım. Türkiye’nin etrafında yaşananlar son 6 senedir bir insanlık dramıdır. Suriye; 500 bin insan anlamsız bir savaş uğruna hayatını kaybetti. 10 milyon insan yerlerini, yurtlarını terk etti.
Kimisi denizlerde boğuldu ama 3,5 milyonuna biz, Türkiye kucak açtı. 6 yıldır ekmeğimizi, evimizi paylaşıyoruz. Bundan da gurur duyuyoruz. Çünkü bir misafirsever bir milletiz” dedi.
‘Asgari ücret aynı’
Yıldırım “26 Ocak’tan itibaren bin 300 lira net uygulanmaya başladı. Önümüzdeki ay vergi diliminin değişmesinden sonra bazı asgari ücretlilerin aldığı para bin 300 liranın altına düşebiliyor. Bunu önlemek için bir çalışma yaptı Maliye Bakanlığımız. Böylece yıl sonuna kadar vergi dilimi ne olursa olsun bin 300 liranın altında asgari ücret ödemesi olmayacak. Aradaki farkı Maliye Bakanlığı karşılamış olacak” dedi.