Ege Tersine beyin göçü başladı!

Tersine beyin göçü başladı!

12.10.2017 - 05:28 | Son Güncellenme:

Dünyanın önde gelen üniversitelerinde çalışan, doktora derecesi alan ve uluslararası ödüller kazanan birçok akademisyen, Yaşar Üniversitesi’nde ders vermeye başladı. Rektör Prof. Dr. Dinçer, “Beyin göçü, tersine çevrildi” dedi

Tersine beyin göçü başladı

Yaşar Üniversitesi’nin nitelikli beyin göçünü tersine çevirme politikası sayesinde yurt içi ve yurt dışında görev yapmış akademisyenler yeni dönemde İzmir’i tercih ederek kentin uzman akademik kadrosunu daha da güçlendirdi. Alanlarında etkin isimlerle çalışma fırsatı yakalayacak olan öğrenciler; böylece yabancı dil, fen, teknoloji ve sosyal bilimler alanlarında uluslararası düzeyde donanım sahibi olmanın avantajını yakalayacaklar.

Haberin Devamı

‘Kaliteli bilim’

1950-2000 yılları arasındaki 50 yıllık süreçte Türkiyeden yurtdışına yaşanan beyin göçünün, yükseköğretimdeki yapısal değişiklikler ve vakıf üniversitelerinde yaşanan gelişimlerle artık tersine döndüğünü ifade eden Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, “Bu değişim özellikle genç akademisyenler için 2000 yılından sonra ülkemizde bir cazibe merkezi yaratılmasını sağladı” diye konuştu.

“Birçok genç insanın Türkiye’ye dönüş sayısı ve hızını artırdı” diyen Rektör Dinçer, şöyle devam etti: “Bu kurumlarda sağlanan daha geniş maddi ve akademik kaynaklar nitelikli beyin göçünü tersine çevirmede başarılı oldu. Her yıl, dünyada yaşanan genel küresel ekonomik krizin ve diğer sosyal-siyasal gelişmelerin de etkileriyle, daha fazla nitelikli insan gücü Türkiyede kariyerlerini sürdürme eğilimi gösterdiler. Bu değişim ve eğilimlerin etkileri Yaşar Üniversitesi’nin akademik faaliyetlerinde, öğretim ile araştırma kalitesinin nesnel anlamda artması, dünyanın farklı coğrafyalarından bilim insanlarının, kaliteli bilim iddialarını sürdürebilmek için üniversitemizde çalışmayı tercih etmesini sağladı.”

Haberin Devamı

Kente güç verecek

Doktorasını Carnegie Mellon Üniversitesi’nde tamamlayan Dr. Orkun Karabaşoğlu Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde, yine doktoralarını İtalya’nın Trento Üniversitesi’nde tamamlayan Yrd. Doç. Dr. Umut Avcı ile Fransa’nın Paul Sabatier Toulouse Üniversitesi’nde tamamlayan Yrd. Doç. Dr. Damla Oğuz ise Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde görev aldı. Cambridge Üniversitesi’nde doktorasını tamamlayan Dr. Elif Çetin Sosyoloji Bölümü’nde;

Boğaziçi Üniversitesi’nde doktorasını tamamlayan Yrd. Doç. Mehmet Oğuz Karahan Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü’nde; doktoralarını Stony Brook Üniversitesi’nde tamamlayan Dr. Evren Akaltun Akan ile Nottingham Üniversitesi’nde tamamlayan Dr. Jason Mark Ward İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde göreve başladılar. Ayrıca, ODTÜ’de görevlerde bulunan Prof. Dr. Cengiz Erol da Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü kadrosuna dahil oldu.

Haberin Devamı

Deneyimli akademisyenler

BOĞAZİÇİ Üniversitesi Vakfı Teşvik Ödüllü Prof. Dr. Mehmet Ufuk Çağlayan, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde göreve başladı. Doktorasını Houston Üniversitesi’nde tamamlayan Prof. Dr. Oğuz Özgür Eğilmez ile doktorasını Greenwich Üniversitesi’nde tamamlayan Yrd. Doç. Dr. Gökhan Kılıç, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde çalışmalarına başladı. Doktorasını Stanford Üniversitesi’nde tamamlayan Dr. Volkan Rodoplu ise Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde akademik yaşamını sürdürecek.