Ankara Tesk Başkanı Plandöken'den Zeytin Dalı Operasyonu'na Destek

Tesk Başkanı Plandöken'den Zeytin Dalı Operasyonu'na Destek

22.01.2018 - 10:12 | Son Güncellenme:

.

Tesk Başkanı Plandökenden Zeytin Dalı Operasyonuna Destek

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu’nu değerlendiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Türk Esnaf ve Sanatkarları olarak bu operasyonu sonuna kadar destekliyoruz. Operasyonun başarılı olacağından hiç şüphemiz bulunmamaktadır” dedi.
TSK’nın Afrin’e düzenlediği operasyonla ilgili mesaj yayımlayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Tarihte ülkemize düşmanlık edenler hep pişman olmuşlardır. Afrin operasyonu bir tane terörist kalmayıncaya kadar devam etmeli ve ülkemizin etrafı tamamen terörden temizlenmeli. Bizim ne Suriye’nin ne de başka ülkenin bir karış toprağında gözümüz yok. Meşru müdafaa hakkımızın ne olduğunu, nasıl kullanacağımızı iyi biliyoruz. Uluslararası hukuka uygun olarak, hukukumuzu da, hudutlarımızı da korumak en doğal hakkımızdır. Sınırlarımızın yanı başında bir terör koridorunun oluşmasına geçit verilmemelidir. Ülkemizin güvenliği içinde her türlü tedbiri almak en doğal ve meşru hakkımızdır. Terör ile mücadelemiz unutulmasın ki bütün dünyanın menfaati içindir. Ülkemizin terörle mücadelesi tüm dünyaya örnek olmalıdır” ifadelerinde bulundu.
Zeytin Dalı Harekatı’nın başarılı olacağına ve tüm bölgeye huzur getireceğine gönülden inandıklarını mesajında belirten Palandöken, “Zeytin Dalı Harekatı, bölgedeki Türk, Türkmen, Kürt, Arap ve daha pek çok kardeşimizin huzur ve güvenliği için yapılan, Kürtlere veya sivillere değil, terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen bir harekattır. Bölgede huzuru yeniden tesis edecek olan bu harekat gerek ulusal, gerekse uluslararası hukuk normları çerçevesinde gerçekleşen, tamamen meşru bir operasyondur. Bu haklı operasyona destek veren tüm siyasi partilerimizi de gönülden kutluyorum. Çünkü “Zeytin Dalı Harekatı hukuki açıdan da, siyasi açıdan da, ahlaki açıdan da, askeri açıdan da doğru ve haklı bir harekattır. Bu haklı harekatı gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başarılar diliyoruz. Kalbimiz ve dualarımız Mehmetçiklerimizle beraber. Sınır güvenliğimiz için terör örgütlerini hedef alan bu harekat aynı zamanda bölge barışının tesisine de hizmet etmektedir. Operasyonun başarıyla sonuçlanması için dualarımız Mehmetçiklerimizle birlikte olacaktır. Mevzu ülkemizin güvenliği olduğunda Esnaf ve Sanatkarlar olarak her zaman her türlü fedakarlığa hazırız” diye belirtti.

“Ülkemizin başı sağolsun”
Çığ altında kalan 5 şehit askere rahmet dileyen Palandöken, “Bitlis’in Hizan ilçesi İncirli köyü Giriziyaret Tepe mevkiinde bölgeyi PKK’li teröristlerden temizlemek ve kullandıkları sığınak ve barınakları imha etmek için başlatılan ‘Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erdal Kavallı Operasyonu’ kapsamında çığ düşmesi sonucu 5 askerimizin şehit olması bizleri millet olarak derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Operasyonda çığ düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Yazarlar