Tekirdağ TESKİ’DEN SU FATURALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

TESKİ’DEN SU FATURALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

14.02.2016 - 02:04 | Son Güncellenme:

.

TESKİ’DEN SU FATURALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Tekirdağ Su ve kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, su ücretlerine zam yapılmadığı bildirildi.
TESKİ’den yapılan açıklamada, "Son günlerde kamuoyunda ve çeşitli basın yayın organlarında, TESKİ su faturalarının arttığı belirtilerek, su ücretlerine zam yapıldığına yönelik açıklamalar yapılmaktadır. Bu çerçevede, 2015 yılı Aralık ayı su faturası ile 2016 yılı Ocak ayı su faturası karşılaştırılarak su fiyatına TESKİ’nin zam yaptığı ileri sürülmektedir. Vatandaşlarca bilinmelidir ki, TESKİ su fiyatlarına zam yapmadığı gibi su tarifesini de değiştirmemiştir" denildi.
FARK ÇTV VE KATI ATIK ÜCRETİNDEN KAYNAKLANIYOR
Suyun metreküp fiyatının değişmediği belirtilen açıklamada, "Kamuoyuna yansıyan örnek su ihbarnamelerindeki fark, 2016 yılı Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV) ve İlçe Belediyelerine ait olan Katı Atık ücretlerindeki artış ile Büyükşehir Belediyesinin 2016 yılında uygulamaya başlattığı Katı Atık Bertaraf Ücreti ve buna bağlı olarak artan KDV payıdır. Açıkçası,TESKİ’nin 1 metreküp su ve atık su bedeli 3,00 TL olup, TESKİ tarafından herhangi bir fiyat artışı olmamıştır. Ortalama bir ailenin 12 metreküp su tükettiği örneklenirse, Aralık 2015 dönemi için 51,15 TL, Ocak 2016 dönemi için 55,69 TL ödeme yapmaktadır. Aralık ayı 2015 ile Ocak ayı 2016 dönem arasındaki toplam fatura bedelindeki fark 4,54 TL’dir. Sonuç olarak, su faturalarındaki artışın nedeni, TESKİ su fiyatlarına zam yapılmasından değil, mevzuat gereği alınan vergilerdeki artış ve yine kanun gereği su faturaları ile birlikte vatandaştan ilçe belediyesi adına alınan Katı Atık ücreti ile Büyükşehir Belediyesi adına alınan Katı Atık Bertaraf ücretlerinden oluşmaktadır. Mevzuat gereği alınan vergiler Maliye Bakanlığı’na gönderilirken, Katı Atık ücreti ilçe belediyesine, Katı Atık Bertaraf ücreti ise Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.