Teknoloji Tesla, AMD'nin yardımıyla kendi yapay zeka yongasını geliştiriyor

Tesla, AMD'nin yardımıyla kendi yapay zeka yongasını geliştiriyor

22.09.2017 - 10:18 | Son Güncellenme:

Tesla'nın kendi kendine sürüş otomobilleri için kendi AI (yapay zeka) yongasını geliştirmek adına AMD ile birlikte çalıştığı bildirildi. Elektrikli otomobil üreticisinin proje için 50'den fazla çalışanı olduğunu söyleniyor.

Tesla, AMDnin yardımıyla kendi yapay zeka yongasını geliştiriyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

CNBC’de yer alan habere göre, Tesla AMD ile birlikte bir yapay zekâ yongası üzerinde çalışıyor. Şirketin, yongasını AMD teknolojisinin üzerine inşa ettiği bildirildi ve vizyonunu gerçeğe dönüştürmek adına yonga üreticisi GlobalFoundries ile çalıştığı ifade edildi. Şirket ayrıca daha önce AMD ve Apple ile birlikte çalışan Jim Keller'i çip bölümünü yönetmek için kiraladı. Hatta Tesla'nın ortak çalışmanın ilk örneklerinin testlerine şimdiden başladığı ifade edildi.

Tesla daha önce otomobillerinde bu yıl içinde Intel tarafından satın alınan MobilEye’ın çipsetlerini kullanıyordu. Ancak geçtiğimiz yıl Florida’da gerçekleşen ve ölümle sonuçlanan Tesla Autopilot kazasının ardından tarafların yolları ayrılmıştı.

Haberin Devamı

Mevcut Autopilot sistemi NVIDIA yongaları kullanıyor ancak Tesla açık bir şekilde daha fazlasını istiyor. Tesla, kendi özel işlemcisini oluşturarak gerçek özerk sürüş de dahil olmak üzere ulaşmak istediğini tam olarak yapabilen bir teknoloji yaratmak istiyor. Şirketin şefi Elon Musk bir zamanlar Tesla'nın 2019 yılına kadar tamamen özerk otomobillere sahip olmayı hedeflediğini söyledi.