Otomobil Tesla’dan kavgalı ayrılan şirketi Intel satın aldı

Tesla’dan kavgalı ayrılan şirketi Intel satın aldı

13.03.2017 - 18:07 | Son Güncellenme:

Sürücüsüz otomobillerin geliştirilmesi için ayrı bir birim kuran Intel, bu birim dahilinde önemli işlere imza atacağının sinyallerini çok geçmeden vermeye başladı.

Tesla’dan kavgalı ayrılan şirketi Intel satın aldı

Ocak ayının başında sürücüsüz otomobillerde kullanılmak üzere otonom sürüş teknolojilerini geliştireceği GO departmanını kurduğunu duyuran Intel, bu alanda geliştirme sürecini birlikte yürüttüğü ortağı MobilEye’ı satın alarak yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Haberin Devamı

CES kapsamında resmi olarak duyurduğu GO ile birlikte 2017’nin sonuna kadar 40 BMW modelinde geliştirilen otonom sürüş sisteminin kullanılacağını açıklayan Intel, yapay zeka ve donanım desteğini beraber sağladığı MobilEye‘ı 15,3 milyar dolar ödeyerek bünyesine kattığını bugün itibarıyla duyurdu.

Dünyanın en büyük otonom sürüş teknolojisi sağlayıcılarından olan Mobileye, geçtiğimiz süreçte Tesla ile birlikte ortak geliştirme süreci yürütmüştü. Tesla ile belirli bir çizgide seyren ortaklık geçtiğimiz yıl içerisinde Amerika’nın Florida eyaletinde meydana gelen Model S kazasının ardından zedelenmiş sürecin sonunda MobilEye ve Tesla ortaklığı sona ermişti. Bu sürecin yanında NVIDIA gibi kendi otonom sistemini geliştirmeye koyulan Intel, MobilEye ile olan ortaklıktan memnun olacak ki böyle bir adım atarak şirketi satın alma stratejisini yürütme kararı aldı.

Haberin Devamı

Satın almanın ardından açıklamalarda bulunan Intel CEO’su Brian Krzanich; “Bu satınalma otomotiv endüstrisi ve tüketiciler başta olmak üzere tüm ortaklar için önemli bir adı. Intel, otonom ve gerçek zamanlı sürüş teknolojilerinin otomobillerlerle aynı yolda ilerleyeceğini düşünen bir düşünen bir şirket.

Mobileye, otomobil sınıfında bu desteği sağlayan ve en iyi sunan markalar arasında ve birlikte geleceğin otonom sürüş teknolojisinin geliştirilmesini hızlandırabilir ve bunu markalar için daha uygun fiyatlara sağlayabiliriz.” diyerek gelecek için oldukça umutlu olduklarını belirtti. Tesla ile yıpratıcı bir süreci geride bırakan Mobileye’ın Intel ortaklığıyla nasıl işler ortaya koyacağını somut projelerle görme imkanına sahip olacağız. Intel’in 2021 yılına kadar Mobileye ile BMW’nin otonom sürüş teknolojisine destek olması bekleniyor.

Kaynak: LOG