Otomobil Tesla ilk elektrikli tırı Semi ve yeni spor otomobili Roadster'ı tanıttı

Tesla ilk elektrikli tırı Semi ve yeni spor otomobili Roadster'ı tanıttı

17.11.2017 - 14:05 | Son Güncellenme:

Tesla, uzun süredir beklenen elektrikli TIR'ını sonunda yüzüne çıkardı. Elon Musk, elektrikli TIR Semi'nin yanında, dünyanın en hızlı aracı olan yeni spor otomobili Tesla Roadster'ı da tanıttı. Üretimine 2019 yılında  başlanacak tır, şarj edildikten sonra 804 kilometre yol gidebiliyor.

Tesla ilk elektrikli tırı Semi ve yeni spor otomobili Roadsterı tanıttı

Elektrikli araç ve elektrikli araç motor parçaları tasarlayan Amerikan şirketi Tesla, ilk elektrikli tırını tanıttı. Tesla'nın Üst Yöneticisi Elon Musk, California eyaletinde Hawthorne'daki merkezinde tanıtılan tırın, şarj edildikten sonra 804 kilometre yol kat etme özelliğine sahip olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Tesla ilk elektrikli tırı Semi ve yeni spor otomobili Roadsterı tanıttı

Kamyonun sürücü koltuğu da daha iyi görüş alanı için ortaya yerleştirilmiş. Direksiyonun sağında ve solunda birer adet dokunmatik ekran bulunuyor. Tesla Semi'nin elektrik bataryası, şasinin içine monte edilmiş. Kamyonun dört arka tekerleği için ayrı ayrı dört elektrik motoru bulunuyor.

Dizel motorlu kamyonlar, tek bir depoyla 1600 kilometre yol kat edebiliyor. Ancak Elon Musk, depo dolum maliyeti gözetildiğinde Tesla Semi'nin dizel kamyonlardan mil başına yüzde 20 daha düşük maliyette olduğunu söylüyor.

Musk, üretimine 2019 yılında başlanacak tırın, yakıt tasarrufu sağlayan dizel emsallerinden daha az masraflı olacağını söyledi Öte yandan Musk, tırın öngörülen fiyatı konusunda bilgi vermedi.

Tesla ilk elektrikli tırı Semi ve yeni spor otomobili Roadsterı tanıttı

Tesla ayrıca ilk spor aracı Roadster'ın yeni versiyonunun tanıtımını yaptı.Roadster'ın şarj edildikten sonra yaklaşık bin kilometre yol kat edebileceği, saatte maksimum 402 kilometre sürat yapabileceği ve 4,2 saniyede 160 kilometre hıza çıkabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Tesla ilk elektrikli tırı Semi ve yeni spor otomobili Roadsterı tanıttı

Yeni aracın bir kez şarj edildikten sonra 1000 kilometre yol kat edebileceğini söyleyen Elon Musk, "Bu araç benzinli arabaların sırtını yere getirecek" diye konuştu.

2020'de üretimine başlanacak yeni Roadster'ın taban fiyatının 200 bin dolar olacağı kaydedildi.