Otomobil Tesla Model X Yüzünden Yatırımcıları İle Ters Düştü

Tesla Model X Yüzünden Yatırımcıları İle Ters Düştü

05.07.2015 - 10:43 | Son Güncellenme:

Tesla yeni bir yol ayrımında, Tesla Molde X mi Model 3 mü diyecek. Tesla olmanız ve mükemmel işler başarıyor olmanız, hisse senetleriniz tavan yapsa da sizi kurtarmayabiliyor. Elon Musk’ın 2014...

Tesla Model X Yüzünden Yatırımcıları İle Ters Düştü

Tesla yeni bir yol ayrımında, Tesla Molde X mi Model 3 mü diyecek. Tesla olmanız ve mükemmel işler başarıyor olmanız, hisse senetleriniz tavan yapsa da sizi kurtarmayabiliyor. Elon Musk’ın 2014 ve 2015’in ilk yarısında inanılmaz derecede büyüyen elektrikli araba şirketi 2015’in ikinci çeyreğinde 11.507 satış rakamı ile beklenen sayının 500 araç üzerine çıktı. Ve Tesla California’da bulunan üretim bandında yeni model SUV türü Model X’i üretiyor. Şu anda test aşamasında sona gelen Tesla Model X 3 ay sonra piyasaya çıkmak zorunda çünkü büyük bir beklenti söz konusu.

Haberin Devamı

Ayrıca 2016’nın başında ise 35.000 dolar civarında fiyatıyla geniş kesime hitap etmesi planlanan Model 3’e dair ilk dizaynları da görebilmemiz mümkün. 2014’ün Eylül ayında 291 dolar ile tüm zamanların en yüksek fiyatı ile işlem gören Tesla hisseleri geri dönüş yapmıştı. Bu tabloda ne yanlış gidebilir ki? Evet Tesla’da olsanız çözülmesi gereken bir kaç probleminiz oluyor. Tesla Model X zamanında yetişsin diye çok uğraşıyor olabilir ama firmanın 2015 yılında ulaştırılması gereken 55.000 adet araç var. Bir gecikme daha olması Tesla’nın araçlarını geç çıkarması ve müşterilerini bekletmesi aynı kabusu tekrar yaşayacağı anlamına geliyor. Firmaya göre Tesla gibi kompleks arabaların çıkış tarihinde gecikme olması gayet doğal ancak yatırımcılar Tesla Model X çıkışının gecikmesi halinde firmanın ensesinde olacak gibi.