Teknoloji Tesla’nın Sitesi ve Twitter Hesabı Hacklendi!

Tesla’nın Sitesi ve Twitter Hesabı Hacklendi!

27.04.2015 - 10:29 | Son Güncellenme:

Günümüz şartlarının oldukça ilerisinde bir teknoloji çalışmalarını sürdüren Tesla hackerların hedefi oldu.

Tesla’nın Sitesi ve Twitter Hesabı Hacklendi

Elektrikli otomobil denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan Tesla ’nın web sitesi ve twitter hesabı hacklendi. #RIPPRGANG kod adı ile ele geçirilen web sitesi ve twitter hesabının adı RIPPRGANG olarak değiştirilirken Tesla ‘nın müdahalesi ve hesaplarını geri almaya yönelik hamlesi gecikmedi.

#RIPPRGANG kod adı ile Tesla ’nın hesaplarını ele geçiren grup çeşitli paylaşımlar yapıldı. Twitter hesabının hacklenmesinden kısa bir süre sonra Tesla ‘nın resmi web sitesini de ele geçirmeyi başaran hacker grubu firmanın web siteside çeşitli reklamlar yayımladı. Tesla yetkilileri söz konusu saldırının hemen ardından yaklaşık yarım saatlik bir süre içerisinde tüm hesaplarını yeniden açmayı başardı.

Tesla yetkililerin hesabı tekrardan üzerlerine almasıyla hacker grubunun yapmış olduğu paylaşımlar silinerek hesap ve site eski haline döndürüldü. Tesla ‘nın yaşadığı bu saldırının hemen ardından Elon Musk , saldırıyı gerçekleştiren kişilerle ilgili gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını ve güvenlik önlemlerinin arttırıldığını belirtti.