Ekonomi Tesla'ya Türk şarjı

Tesla'ya Türk şarjı

06.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gersan Elektrik, elektrikli otomobil devi Tesla’nın araçlarına yönelik şarj istasyonu üretimi ve montajını görüşmek için sözleşme imzaladı. Türkiye’de başlayacak işbirliğinin küresel boyuta varabileceği belirtiliyor

Teslaya Türk şarjı

Türk şirketi Gersan, Amerikalı teknoloji devi Tesla ile elektrikli otomobillerin şarj edilmesi için işbirliğine gitmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Tesla marka araçların global olarak Türk şirketi tarafından şarj edilmesi gündemde. Ayrıca projenin, yerli otomobilin Ar-Ge’si (araştırma ve geliştirme) için de önemli bir adım olması bekleniyor.

Gersan Elektrik ile Tesla Motors Netherlands arasında tek taraflı gizlilik sözleşmesi imzalandı. Gersan Elektrik tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Söz konusu sözleşme gereği, Tesla ile şirketimiz arasında, AC/DC elektrikli araç şarj istasyonları üretimi ve montajı ile ilgili olası bir ticari ilişkiyi değerlendirmek için imzalanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Türk elektrik sektörünün öncü kuruluşlarından Gersan Elektrik enerji santrallerinden, evdeki prize kadar uzanan hat üzerindeki iletkenleri taşıyan, birleştiren, koruyan sistemleri ve malzemeleri üretiyor. Şirket, Türkiye’de yerli ilk sabit ve mobil şarj istasyonları markası olarak G-Charge’ı da oluşturuldu.

Haberin Devamı

Merkezi Tuzla’da olan Gersan 37 yıllık bir şirket. 600’e yakın kişinin çalıştığı şirketin yüzde 65’e yakını halka açık.

Şirketin kurucusu Yüksel Kardeş 1953 Adana doğumlu, Ankara Üniversitesi Kimya Yüksek Mühendisliği bölümünü mezunu.

Yerli otoya katkı

Gersan Elektrik Satış ve Pazarlama Müdürü Mustafa Serdar Şalcı, Milliyet’e yaptığı açıklamada, elektrikte dünyanın en bilinen şirketlerinden birisiyle şarj istasyonlarının uyumlaştırılması kapsamında anlaştıklarını belirterek, gizlilik sözleşmesinin Tesla marka araçlarla ilgili datalara yönelik yapıldığını söyledi.

Öncelikle uyumlaştırma kapsamında bir çalışma yapılacağını vurgulayan Şalcı, yapılacak çalışmaların daha sonra ileri teknik boyutta ticari bir işbirliğine temel olabileceğini söyledi. İki şirket arasında global bir işbirliği yapılacağını anlatan Şalcı, işbirliğinin Avrupa’da yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine “Müşteri portföyümüzü genişletmek istiyoruz” dedi. Anlaşma kapsamında Tesla müşterilerine şarj istasyonu hizmeti verilmesinin öngürüldüğünü anlatan Şalcı, bağımsız olarak Tesla kullanıcılarına elektrik sağlayacaklarını dile getirdi. Şalcı, yapılan işbirliğinin yerli oto çalışmalarına sağlayabileceği katkılar için de, “Yerli otomobildeki Ar-Ge için önemli bir adım olacaktır” diye konuştu. Şalcı, Tesla’nın şarj ve başka teknolojilerinin yerli oto için de değerlendirilebileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

İSPARK’a şarj

Şirketin Eylül 2017 ara hesap dönemi faaliyet raporunda Yüksel Kardeş şu değerlendirmeyi yaptı:

“Firmamız özeline baktığımız zaman özellikle dünya markası olma yolunda gerekli çalışmaları yapmış gerek ülkemizde gerekse de dünyada rüştünü ispat etmiş olan ürün kalitesinin avantajını da arkasına alarak, krizi fırsata çevirebileceği öngörüsü ile Zonguldak Çaycuma’daki yatırımını tamamlamış ve üretime başlamıştır. Ayrıca Rusya ve Umman’da birer firma kurarak pazarlama faaliyetlerini arttırmıştır. Türkiye’nin ilk ve tek elektrikli araç şarj üreticisi olarak, kamu ve özel sektör projelerine ürün tedariki başlamış olup, İSPARK bünyesinde onaylı tek marka olarak 10 farklı otopark noktasına araç şarj ünitesi yerleştirilmiştir. Ayrıca İSPARK tarafından önümüzdeki on yıl içerisinde mevcut ve yeni yapılacak otoparklara araç kapasitesinin yüzde 2’si oranında araç şarj istasyonu konulmasına karar verilmiştir.”

Haberin Devamı

Teslaya Türk şarjı


Perşembe Pazarı’nda ticarete atıldı

Gersan’ın kurucusu Yüksel Kardeş, iş hayatına Adana, Kozan, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli Enerji nakil hattında şantiye şefi olarak başladı, Adana, Mersin, Ovacık, Aydıncık ve Gezen’de Enerji nakil hattında görev yaptı. Daha önce basına verdiği bir mülakatta, Adanalı olduğunu anlatan Kardeş, “Babam arzuhalciydi. Liseyi Antakya’da yatılı okul okudum. Perşembe Pazarı’nda ticarete başladım ve 10 yıl oradaki ticaretin içinde oldum. 1980’de de Gersan Elektrik’i kurdum” demişti.