Gündem TEV 53 altın çocuğu tanıttı

TEV 53 altın çocuğu tanıttı

16.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TEV 2016-2017 akademik yılında burs verdiği üstün başarılı 53 öğrenciyi bir toplantıyla tanıttı. Toplantıda lösemi teşhisi konulan bir bursiyerin gönderdiği mesajla duygusal anlar yaşandı...

TEV 53 altın  çocuğu tanıttı

Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) 2007’de hayata geçirdiği TEV Üstün Başarı Bursu’nun 2016-2017 akademik yılı bursiyerleri, dün TEV Yönetim Kurulu Üyeleri ve bağışçıların katılımıyla düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. 53 öğrencinin kabul edildiği burstan bugüne kadar 530 öğrenci faydalandı. Türkiye’de verilen en yüksek miktarlı burs olan TEV Üstün Başarı Bursu kapsamında öğrencilere, ayda ortalama 1.120 TL’lik eğitim desteği sağlanıyor. Burstan Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) ilgili puan türlerinden ilk 5.000’e girerek hukuk, idari bilimler, mühendislik, sağlık bilimleri, sosyal bilimler ve temel bilimler alanlarında öğrenim göremeye hak kazananlar yararlanabiliyor. 2016-2017 akademik yılında burs almaya hak kazanan öğrencilerin arasında uluslararası robot, matematik, bilim, felsefe, fizik olimpiyatları, resim yarışmalarında madalyalar kazanan öğrenciler yer aldı.

‘Onlar umudumuz’

TEV 53 altın  çocuğu tanıttı


Toplantıda konuşan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, 50 yılda 250 bin gence destek olmaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: “Onlar bizim geleceğe olan umutlarımızı temsil ediyor. Her birinin gelecekte başarılarıyla adlarından söz ettirecek liderler olacağına inanıyoruz.” TEV Genel Müdürü M. Yıldız Günay da konularında uzman 17 öğretim üyesi ve bir ressamdan oluşan jürinin 3 bin 29 aday arasından bursiyerleri belirlediklerini söyledi.

Hastaneden mesaj

Bursiyerlerden Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Fikrican Adıgüzel, kompozisyon sınavından sonra konulan lösemi teşhisi nedeniyle tedavi gördüğü için toplantıya katılamadı. Adıgüzel, toplantıya yolladığı mesajda “Tüm TEV ailesine benden bir an olsun esirgemedikleri ilgi ve alakaları için teşekkür ediyorum. Bir an önce tedavimin tamamlanmasını ve önümüzdeki tüm buluşmalarda birlikte olmayı diliyorum” dedi. Toplantıya katılan diğer bursiyerler, arkadaşlarına destek olmak için üstünde “Fikrican atlatacağına inan, TEV ailesi olarak yanındayız” mesajı yazılı pankart açtılar.