Gündem TEV’den 86 gence yurt dışı bursu

TEV’den 86 gence yurt dışı bursu

16.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 2017-2018 öğretim yılında Yurtdışı Yüksek Lisans ve Üst İhtisas Bursu almaya hak kazanan 86 yeni bursiyerini tanıttı.

TEV’den 86 gence yurt dışı bursu

Toplantıya TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer M. Koç, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, konsoloslar, bağışçılar ve bursiyerler katıldı. 412 adayın başvurduğu burs kapsamında, ABD’ye 6, İngiltere’ye 2, İsviçre’ye 1, TEV-DAAD bursundan Almanya’ya 40, TEV-Fransa Hükümeti bursundan Fransa’ya 15, TEV-IE Business School müşterek bursundan İspanya’ya 2, TEV-Garring Vakfı bursundan Danimarka’ya 3, TEV-FIAT-TOFAŞ bursundan İtalya’ya 2, TEV-SINGA doktora bursundan Singapur’a 12, Dr. Orhan Birman tıp burs fonuyla da ABD’ye 3 bursiyer gönderilecek.

Haberin Devamı

‘9 ülkeye gidecekler’

Toplantıda konuşan Ömer M. Koç, bursiyerlerin 9 farklı ülkede Türkiye’yi temsil edeceklerini belirterek, “Bizler, bugünden aldığımız motivasyonla faaliyetlerimizi gelecek yıllara daha güçlü bir şekilde taşımak için çalışıyoruz. Amacımız gençlerimizin Cumhuriyet’in değerlerine bağlı, özgüven sahibi, düşünen ve sorgulayan bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunacak eğitim desteğini sağlamaktır” diye konuştu.

Rona Yırcalı ise yurt dışına gönderilen bursiyerlere her yıl yaklaşık 1 milyon dolarlık burs fonu ayırdıklarını kaydederek, “İşbirliği yaptığımız kurumların katkılarıyla bu tutar, 4 milyon dolara yaklaşmakta” dedi. Burstan yararlanacak öğrencilerden bazıları şunları söyledi:

Haberin Devamı

Hayalleri gerçek oldu

Damla Özekici: ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı’ndan onur öğrencisi olarak mezun oldum. Üniversitede de TEV bursiyeriydim. TEV-TOFAŞ Bursu ile yüksek lisansımı İtalya Politecnico Di Milano’da Ürün Hizmet Sistemi Tasarımı’nda yapacağım. Bu hayalimdi ve gerçek oldu.

Naile Burcu Hacıoğlu: Lisans eğitimimi yüksek onur bursu alarak kazandığım Sabancı Üniversitesi Elektronik Mühendisliği’nde tamamladım. Yale Ünivesitesi’nde İleri İşletme eğitimi almak üzere ABD’ye gideceğim. Sonra Türkiye’ye döneceğim.