Gündem Tezlerini 3 dakikada sundular

Tezlerini 3 dakikada sundular

30.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gebze Teknik Üniversitesi’nde (GTÜ) düzenlenen “3 Dakikalık Doktora Tezi Yarışması” farklı üniversitelerden öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Yarışmaya Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Babür Özçelik katıldı.

Tezlerini 3 dakikada sundular

Yarışmanın jüri üyeliğini ise Milliyet gazetesi yazarı Abbas Güçlü, gazeteci Deniz Bayramoğlu, haber programcısı Buse Biçer ve Kale Grubu Başkan Yardımcısı Osman Okyay yaptı.

Yarışmada ön elemeyi geçen 12 doktora öğrencisi 3 dakika içerisinde doktora çalışmalarını bir slayt dışında hiçbir materyal kullanmadan jüri üyelerine anlattı. GTÜ İşletme Doktora Öğrencisi Serhat Sağ Açık, “İnovasyon Endeksinin Geliştirilmesi” tezi ile yarışmanın birincisi olurken, “Porfirin Modifiyeli Hollow Fiber Membran Biyofilm Reaktör Kullanılarak Biyolojik Nox (Azot Oksit) Giderim Sistemi Geliştirilmesi” tezi ile GTÜ Çevre Mühendisliği Doktora Öğrencisi Faruk Can Demir ve “Yüksek Enerji Yoğunluğuna Sahip Lİ-S Bataryalar” tezi ile GTÜ Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Doktora Öğrencisi Elif Ceylan Cengiz ikinciliği paylaştı.

GTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Doktora Öğrencisi Irmak Şah, “In Vitro Kültürden İzole Edilen Alev Ağacıyla İlişkili Bitki Büyümesini Teşvik Eden Endofitik Bakterinin Biyokimyasal ve Moleküler Karakterizasyonu” tezi ile 3. oldu.

Çalışmalar duyuruldu

Yarışmanın ödül töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze Teknik Üniversitesi’nin 3 Dakikalık Doktora Tezi Yarışması’nı hayata geçirmesinin dördüncü kuşak üniversite misyonuna sadık kaldığının göstergesi olduğunu dile getirdi. Görgün, yarışmayla son bilimsel çalışmalar ve teknik gelişmelerin geniş bir alana duyurulduğunu ve disiplinler arası öğrenci topluluklarının oluşumuna zemin hazırlandığını kaydetti. Türkiye’nin sosyolojik açıdan zor günlerden geçtiğini söyleyen Abbas Güçlü ise yarışmanın 40-50 üniversiteyi kapsayacak kadar genişlemesini istediğini belirterek, sosyal bilimlerin yarışmaya dahil edilmesinin özellikle Türkiye’nin geçtiği bu zor günlerde yerinde bir hareket olduğuna dikkat çekti.

Yazarlar