Adana TFMD’DEN İHA MUHABİRİNE ÖDÜL

TFMD’DEN İHA MUHABİRİNE ÖDÜL

28.03.2016 - 13:28 | Son Güncellenme:

.

TFMD’DEN İHA MUHABİRİNE ÖDÜL

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin düzenlediği ’TFMD Yılın Basın Fotoğrafları 2016 Yarışması’nda İhlas Haber Ajansı muhabiri Eren Bozkurt, Rafet Hüner Özel Ödülü’nü aldı.
Bu yıl 31’incisi düzenlenen ve Türkiye’nin en önemli medya organizasyonları arasında yer alan ’Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’na 2015 yılına damga vuran olaylardan 4 bin 155 kare katıldı. 8 kategoride 30 fotoğraf ve 6 serinin ödül aldığı yarışmada ilk kez bu yıl haber kategorileri ile Spor Toto Spor Fotoğrafları iki farklı jüri tarafından değerlendirildi.
Antalya’da IC Green Palace Otel’de toplanan jüri, dünya çapında ve pek çok Avrupa ülkesinde mülteci politikalarında köklü değişikliklere gidilmesine neden olduğu için Suriye’den yaşanan göçün sembol fotoğrafı ’Aylan Bebek’in karesini Yılın Basın Fotoğrafı olarak seçti.
Spor Toto Spor Fotoğraflarında ise birinciliği Yeni Yüzyıl Gazetesi’nden Eser Erenler aldı. Reuters Haber Ajansı’ndan Ümit Bektaş’ın iki kıtayı birbirine bağlayan İstanbul Boğazı fotoğrafına AB Özel Ödülü verildi. Milliyet Foto Muhabiri Ozan Güzelce’nin İstiklal Caddesi fotoğrafı Türkiye Güzellikleri ödülü kazandı. Portre kategorisinde Anadolu Ajansı’ndan Özge Elif Kızıl, Siyaset kategorisinde DHA Foto Muhabiri Uğur Can, Foto Röportaj kategorisinde AFP Foto Muhabiri Bülent Kılıç birinci oldu.
Rafet Hüner Özel Ödülü’nü ise İhlas Haber Ajansı’ndan Eren Bozkurt, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adana Havalimanı’nda partililerini selamladığı fotoğrafı ile alırken, Mustafa Pekcan Özel Ödülü ve TFMD Özel Ödülü ise Anadolu Ajansı’ndan İsa Terli’nin oldu.