Gündem TGC’den tutuklu dört gazeteciye ziyaret

TGC’den tutuklu dört gazeteciye ziyaret

11.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Silivri Ceza İnfaz Kurumu’nda Cumhuriyet gazetesi davasından tutuklu bulunan gazeteciler Kadri Gürsel, Murat Sabuncu, Ahmet Şık ve Akın Atalay’ı ziyaret etti.

TGC’den tutuklu dört  gazeteciye ziyaret

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Genel Sekreteri Sibel Güneş, Genel Saymanı Gülseren Ergezer ile Yönetim Kurulu üyesi Oğuz Güven ziyarete katıldı.
‘Sağlıklı ve dinçler’
Ziyaretin ardından açıklama yapan Turgay Olcayto, görüşmelerin ayrı ayrı olduğunu belirterek, “Görüşme için defalarca Adalet Bakanlığı’na dilekçe verdik. Hepsi ‘Bakanın önünde, imzada’ diye reddedildi. İlk defa bakan değişikliğinden sonra izin çıktı. Onları sağlıklı ve dinç durumda görmekten de mutluyuz” dedi.
Görüşmede sıkıntı yok
“Tutuksuz yargılansınlar. Suçlu bulunurlarsa cezalarını çekerler” diyen Olcayto, gazetecilerin aileleri ile görüşmelerinde sıkıntı olduğunu ancak bunun ortadan kalktığını ifade etti. Olcayto, “Ümidimiz diğer gazetecilerin de aynı muameleye tabi tutulması. Savunma hakkının sağlanması önemli tabi. Bunun da bütün tutuklu, hükümlülere uygulanmasını istiyoruz” diye konuştu. Öte yandan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç de, tutuklu gazetecilerle Silivri Cezaevi’nde görüştü.

Haberin Devamı

Yazarlar