Elazığ TGK'DAN 'Kan Candır' kampanyası

TGK'DAN 'Kan Candır' kampanyası

22.07.2015 - 09:49 | Son Güncellenme:

Türkiye Gençlik Konseyi (TGK) Elazığ Şubesi, ‘Kan Candır’ sloganı kapsamında yönetimi ve üyeleriyle birlikte kan bağışında bulundu.

TGKDAN Kan Candır kampanyası

Türkiye Gençlik Konseyi (TGK) Elazığ Şubesi, ‘Kan Candır’ sloganı kapsamında yönetimi ve üyeleriyle birlikte kan bağışında bulundu.
TGK Elazığ Şube Başkanı Dr. Melih Yaman başkanlığında Elazığ Kızılay Merkezi’ne gelen ekip Ramazan ayı sonrası ve yaz sıcaklarından dolayı kan bağışı düşmesine dikkat çekmek amacıyla kan bağışında bulundu. Burada bir açıklama yapan TGK Elazığ Şube Başkanı Dr. Melih Yaman, Türkiye’de kan stoklarının bitmek üzere olduğunu ve vatandaşlardan duyarlı olup kan bağışında bulunmaları gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı


"KAN STOKLARI TÜKENMEK ÜZERE"


Sosyal sorumluluk projesi adından kan bağışında bulunarak farkındalık oluşturmak istediklerini ifade eden Dr. Yaman, "Ramazan orucu ve akabinde bayram nedeniyle sıcaklarından artması sonucu kan bağışlarında ciddi düşüş yaşanmaktadır. Ülkemizde, Kızılay şubelerimizde kan stokları neredeyse tükenme aşamasına gelmiştir. Bundan dolayı bizde Türkiye Gençlik Konseyi üyeleri olarak bu sorumlulukta ve bu bilinçle ülkemizin ihtiyacı olan kan stokunu iyileştirmek ve ihtiyacı olan insanlara kana ulaştırmak için böyle bir kampanya başlattık. Bunu Elazığ’ımızda başlattık. Amacımız bunu tüm Türkiye’ye yaygınlaştırmaktır. Umarım bu ihtiyacı olan hastalarımıza ulaşır. ‘Kan Candır’ sloganıyla yola çıktık. Kampanyamız bugün itibariyle başlamış bulunmaktadır. Tüm vatandaşlarımıza kan vermeye davet ediyorum. Özelikle gençlerimiz bu konuda duyarlı olmalıdır. Mutlaka kan bağışında bulunmalıdırlar" dedi.

Haberin Devamı


"KAN ACİL DEĞİL SÜREKLİ İHTİYAÇTIR"


Elazığ Kızılay Kan Bağışı Müdürü Dr. Selvi Eroğlu, TGK üyelerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Dr. Eroğlu, "Kendilerine bu duyarlılıklarından dolayı öncelikle teşekkür ediyorum. Malumunuz kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Ramazan sonrasında özellikle bu sıcak günlerde kan bağışı sayımız çok azaldı. Bu yüzden stoklarımızda da ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Kan bir gün her birimizin ihtiyacı olacağı bir şeydir. Dolayısıyla herkesi, tüm vatandaşlarımızı bu hususta duyarlı olmaya davet ediyorum. 18-65 yaş arası kronik bir dağlık problemi olmayan her birey kan bağışında bulunabilir. Özellikle erkek bireyler 3 ayda bir, bayanlarda 4 ayda bir olmak üzere kan bağışında bulunabilirler. Her bağışla da 3 kişinin hayatını kurtarabilirler" diye konuştu.
TGK üyelerine kan bağışında bulunduktan sonra Kızılay Merkezi tarafından soda ve bisküvi ikram edildi.