The Others 007 filmi gibi OPERASYON

007 filmi gibi OPERASYON

08.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

007 filmi gibi OPERASYON

007 filmi gibi OPERASYON


Scotland Yard, tarihi elmasları sahteleriyle değiştirdi. 11 profesyonel hırsızı suçüstü yakaladı


       İngiltere’de geçen yıl yapımı tamamlanan ve en büyük turistik merkezlerden biri haline gelen Milenyum Kubbesi’nin kasa dairesi, James Bond filimlerini anımsatan bir soygun girişimine sahne oldu. Kasa dairesine bir soygun planlandığını haber alan Scotland Yard’ın, soygun girişiminden bir gün önce, dünyanın en değerli elmasları sayılan 12 değerli taşı kristalden yapılmış taklitleriyle değiştirdiği ortaya çıktı.

       350 milyon sterlin
       Dün sabahın erken saatlerindeki soygun girişiminin ardından 11 kişinin tutuklandığını duyuran Scotland Yard, 350 milyon sterlin değerinde oldukları belirtilen 12 taşın, soygun planının istihbarat birimlerince bildirilmesinin ardından önceki gün sahteleriyle değiştirildiğini açıkladı.

       Polis pusuya yattı
       Soyguncuların elmasların bulunduğu galerinin duvarını buldozerle yıkarak girmeye çalıştıkları, gaz maskeleri giymiş bu kişilerin ayrıca gaz bombası kullanarak ortamda kargaşaya neden olmak istedikleri bildirildi. James Bond filmlerini anımsatan, soygun girişiminde balyozlar da kullanan soyguncuların, planı önceden haber alan ve temizlikçi giysileriyle pusuya yatan polisle karşı karşıya geldikleri belirtildi.
       Polis, soyguncuların suç ortaklarının da bir sürat botunda yakalandığını bildirdi.