The Others 100 ülkeye ses taşıması yapıyoruz

100 ülkeye ses taşıması yapıyoruz

26.10.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

100 ülkeye ses taşıması yapıyoruz

100 ülkeye ses taşıması yapıyoruz



2004 başında Türk Telekom'un tekelinin kalkması üzerine ses aktarımının otomatik olarak serbest olacağını söyleyen Akademi Grup Genel Müdürü Mehmet Karasu, Türkiye'de büyük oyuncuların hazırlık yapmaya başladığını belirterek, uluslararası arenada tecrübenin kendileri için en önemli avantaj olacağını belirtti.
Türkiye'de ve dünyada tecrübe ve know - how gerektiğini belirten Karasu, "Biz uluslararası tecrübesi olan ve yurtdışında iştirakleri olan bir firmayız. Hindistan'dan ABD' ye kadar dünyanın yüz ülkesine ses taşıyoruz. Beş yıldır bu işe donanım anlamında toplam 25 milyon dolar yatırım yaptık. İran'ın göbeğinde - ki İran'da çok zordur - Tahran'da uydularımız var" dedi.

Hedefimiz yüzde 35
Birinci yıl bir konsorsiyumun içinde olacağına inandıklarını belirten Mehmet Karasu, "Geçen yıl Telekom'un cirosunun 4.8 milyar dolar olduğunu düşünürsek ve yüzde 10'unun data yüzde 90'ının da ses iletimi olduğunu kabul edersek, 4.4 milyar dolarlık bir rakam çıkıyor karşımıza. Tecrübelerimiz serbestleşmenin ardından pazarın yüzde 75 iskonto olacağını söylüyor. Bu iskontonun ardından pazar 1.2 milyar dolara gelecek. Hedefimiz yüzde 35 pay almak olacak" dedi.