The Others 11 yıl kaçak et yemişiz

11 yıl kaçak et yemişiz

21.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

11 yıl kaçak et yemişiz

11 yıl kaçak et yemişiz


“Kaçak etin faturası katrilyonu geçti" diyen Tarım Bakanı Gökalp, hastalıklı ve kaçak etle mücadeleye başladığından beri birçok tehdit aldığını söyledi


       Kaçak ve hastalıklı etle mücadeleye başladıktan sonra Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp’in birçok kez tehdit edildiği ortaya çıktı. Milliyet’in sorularını yanıtlayan Gökalp, 11 yıldır Türkiye’ye kaçak et girdiğini belirterek, şu açıklamalarda bulundu:
       Geçtiğimiz yıl Asia - 1 virüsü İran’da çıktı. Bu şap hastalığıdır. Türkiye’de de bu hastalığa rastladık. Bu kaçak hayvan girişinin en belirgin göstergesidir. Bunları temizlemek için katrilyonlarca para harcıyoruz. Asia - 1 virüsünden gelen şaptan sonra Avrupa ve Azerbaycan’da yaptığımız dondurma satışlarımız tamamen durdu.
       Kaçak hayvan girişiyle 250 trilyon vergiden kaybediyoruz. Üreticinin üzerine getirdiği yük 150 trilyon. Buna ilaç, masraf ve personel de eklenince fatura katrilyonu geçiyor. Artık kimse bizden hayvansal ürün almıyor.

       Tavuktan korkan darı ekmez
       Kaçak ve hastalıklı etle mücadeleye başladığım günden beri çok sayıda tehdit alıyorum. Bu tehditlere sadece gülüp geçiyorum. Tavuktan korkan darı ekmez. 31 Aralık 2000 tarihi, saat 17.00’ye kadar sağlıksız olan bütün kesimhaneleri kapatacağız.
       Sadece İstanbul’da altı ana gümrük, üç serbest bölge ve 87 antrepo var. Bu kadar yerden gıda girişi nasıl denetlenir. Ben özel gümrüklere karşıyım.

       Hasta atları satacaktı
       MANİSA AA
       Manisa’da oturan Sadık Yalçın (43) komşularının ihbarı üzerine yapılan baskında, hastalıklı atları kesmek üzereyken yakalandı. “Atlar hastaydı, acı çekmesinler diye kesiyordum" diyen Yalçın’ın etleri İzmir’e pazarlayacağı tespit edildi. Adliyeye sevk edilen Yalçın, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.