The Others 11 yıllık eğitime hazırlık

11 yıllık eğitime hazırlık

09.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

11 yıllık eğitime hazırlık

11 yıllık eğitime hazırlık

BAZI kesimlerin büyük tepkisine karşın benimsenen 8 yıllık kesintisiz eğitimden sonra Türkiye, 2001 yılında 11 yıllık kesintisiz eğitim hazırlıkları yapmaya başladı.
Devlet bütçesinin yanısıra vatandaşın büyük desteğiyle 8 yıllık kesintisiz eğitimde karşılaşılan sorunların hızla çözülmeye başlandığını söyleyen Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, "8 Yıllık Kesintisiz Eğitim ilk başta tepki gördü. Ancak sınıf mevcudunun düşmesi, zengin - fakir demeden her öğrenciye yapılan kırtasiye ve giyecek yardımları, ücretsiz taşımalı eğitim ve öğle yemekleri ile bu yeniliğe alışan vatandaş, eğitim kalitesinin artmasıyla konuyu benimsedi" diye konuştu.

Özellikle kırsal kesimdeki çocukların, 8 yıllık kesintisiz eğitimle okula kavuştuğunu hatırlatan Müdür Budak, "Bu reformla ayrıca kız öğrencilerin okuma oranı arttı. İlkokuldan sonra yüzde 20'si okullu olan kız çocukların, şu anda yüzde 63'ü okullu. Gelecek yıl bu oran yüzde 100'e ulaşacak" diye konuştu.

Hem devlet bütçesi, hem de vatandaşın maddi ve manevi desteğiyle 8 yıllık kesintisiz eğitimle ilgili altyapı sorunlarının hızla çözülmeye başladığını hatırlatan Müdür Budak, "Şimdi hedef eğitimde gelişmiş ülkelerin seviyesine ulaşmak. Özellikle OECD ülkelerinin seviyesini yakalamak, ancak 11 yıllık kesintisiz eğitimle mümkündür. Türkiye, 2001 yılında eğitimde 11 yıla geçiş yapmak için her şeyiyle hazır hale gelecek" dedi.