The Others 12 bombacı kıskıvrak

12 bombacı kıskıvrak

17.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

12 bombacı kıskıvrak

12 bombacı kıskıvrak


İslami Büyük Doğu Akıncılar Cephesi (İBDA / C) üyesi olduğu ve çok sayıda bombalama eylemine karıştığı ileri sürülen 12 kişi, patlamaya hazır üç bombayla yakalandı.
Yakalananların Kadıköy Yeldeğirmeni'ndeki CHP seçim irtibat bürosuyla Cerrahpaşa'daki Hekim Ali Paşa İlköğretim Okulu'na yönelik bombalı saldırı planı içinde oldukları ve istihbarat çalışmalarını tamamladıkları belirlendi.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün açıklamasına göre bir istihbaratı değerlendiren güvenlik güçleri, 9 Nisan'daki bir operasyonla, İBDA / C örgütü cephe sorumlularının da aralarında bulunduğu 12 örgüt üyesini gözaltına aldı.
Yakalanan bu kişilerin sorgulamalarında 1994'ten yakalandıkları tarihe kadar, mevcut Anayasal düzeni silah zoruyla yıkarak yerine şer'i esaslara dayalı dini devlet kurmak amacıyla, İstanbul'un çeşitli semtlerinde örgütlenme çalışması içine girdikleri ve irticai örgüt adına bombalı eylemler gerçekleştirdiklerini itiraf ettikleri bildirildi.
Gözaltına alınanların gösterdikleri yerlerdeki aramalarda iki tabanca, bir otomatik av tüfeği, bir kurusıkı tabanca, bu silahlara ait iki şarjör ve 20 fişek, bir avcı bıçağı, üç zaman ayarlı bomba, 250 gram dumansız barut, 13 torpil, kutu bomba yapımında kullanılan iki fitil, yangın bombası yapımında kullanılan 25 litre benzin ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Karıştıkları eylemler

Yakalananların karıştığı belirlenen eylemler şöyle:
* Kadıköy'deki Pamukbank Kozyatağı şubesinin otomatik para çekme makinesine, Ekim 1994'te sigara ateşlemeli molotofkokteyli konulması.
* Kadıköy Kuyubaşı Caddesi'ndeki Vakıfbank'a Nisan 1995'te sigara ateşlemeli molotofkokteyli atılması.
* Kadıköy Bahariye Caddesi 25 numaradaki iş merkezinin önündeki çöp bidonunun içine 31 Aralık 1996'da zaman ayarlı bomba bırakılması.
* Samsun Gazi Beldesi'ndeki milletvekili aday adayı Güler İnce'ye ait seçim bürosuna, 8 Şubat 1999'da el yapımı, ateşleme sistemli bomba atılması.
* Fatih Millet Caddesi'ndeki Vakıfbank'a ait otomatik para çekme makinesinin 15 Şubat 1999'da kundaklanması.
* Üsküdar Çengelköy Oymalı Sokak'taki "Bombom Çocuk Evi"yle Koçbank şubesi arasına 2 Mart 1999'da el yapımı bomba atılması.
* Beyazıt Ordu Caddesi'ndeki Mc Donald's'a, 24 Mart 1999'da el yapımı bomba bırakılması.