The Others 14 Şubat'a özel mönü

14 Şubat'a özel mönü

13.02.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bugün kendinizi daha dengeli ve iyi bir ruhsal modda, enerjik hissetmeniz için nasıl beslenmelisiniz? Sevgililer Günü'nde kendinizi daha enerjik hissetmeniz için geceye özel afrodizyak etkili 14 besin...

14 Şubata özel mönü
Kalpli çikolatalar, çiçekler, şampanya, krem şantili çilekler, pembe kalp şekilli kurabiyeler, tektaş yüzükler ve baş başa yenen romantik yemekler dünyanın dört bir yanında Sevgililer Günü'nün tarifidir. Peki bugün kendinizi daha dengeli ve iyi bir ruhsal modda, enerjik hissetmeniz için nasıl beslenmelisiniz?

Gecenin ilerleyen saatlerinde hazımsızlık çekmemek için hafif tariflerden oluşan, küçük porsiyonlarda zevkli bir sunumla yemeğinizi servis etmelisiniz.  Yemeğin sunumunda renk, aroma ve yumuşaklık kriterlerinin de çeşitli ve birbirleriyle uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Hafif bir tatlı seçimi ile yemeği tatlı noktalamalısınız. Bu sayede yemek sonrası uyku hali oluşmasını engelleyebilirsiniz.

Sakinlik ve keyif katacak kadar alkol almalısınız. Seçiminiz alkol içeriği düşük ve sunumu zarif şarap veya şampanya olmalıdır.
Güne başlarken yüzünüze kocaman bir gülümseme kondurun ve su ısıtıcısının düğmesine basın. Biberiye sinir sistemini dengeleme, ödem çözme ve kan dolaşımını güçlendirme özellikleri ile günün stresinden arınmanıza yardımcı olacaktır. 1-2 tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış biberiyeyi 1 bardak kaynar suyla 10 dakika kadar demleyip gün boyu 2-3 bardak içebilirsiniz.

Afrodizyak etkili 14 besin;

Çilek: Güçlü bir C vitamini deposudur. Cinselliği artırıcı etkisi, antiaging etkisi görülebilmektedir. E vitamini içeriği cinsel organlara giden kan dolaşımını artırabilmektedir. Lütfen hormon katkısız üretim yapılan, küçük ebattakileri tercih edin.

Muz:
Bir magnezyum deposu olan muz, strese karşı etkilidir. Mutluluk sağlayan endorfin isimli hormon yönünden zengindir. Kısıtlı miktarlarda tüketilerek, ara öğünlerde süt veya yoğurtla karıştırılarak tercih edilebilir.

Çikolata:
Magnezyum, fosfor, kafein içeren çikolata cinsel mutluluğunuzda etkili olabilir. İçindeki magnezyum ve fosfor ile cinselliğe yardımcı olan çikolatanın fazlasından sakınılmalı, koyu renkli kakao içeriği yüksek olanlar tercih edilmelidir.

Kereviz:
Tarihte Yunanlılar ve Romalılar tarafından çok önemsendiği gözlenen kereviz, birçok kronik hastalığı önleyici etkisinin yanı sıra cinsel gücünüzü de artırabilmektedir.

Yahombin:
Afrika'daki bir ağacın kabuklarından elde edilmektedir. Dolaşımı hızlandırırak kanın cinsel organlara toplanmasını hızlandıran etkisi gözlenmektedir.

Avokado:
Hormon üretimini artıran avokado, içerdiği yağ asitleri ve antioksidanlarla cinsel yönlü hormonların üretimini hızlandırabilmektedir. Temel yağ asitleri ve antioksidanlarıyla seks hormonlarının üretimini hızlandırabilir.

Zencefil:
Yüksek çinko içeriği ile erkeklik hormonu olan testosteronun miktarını artırır ve cinsel dürtüyü kuvvetlendirebilir.

Domates: A vitamini deposudur. A vitamini seks hormonlarının üretimini artırır.

İstiridye:
Çinko içeriği ile afrodizyak etki gösteren istiridye sperm çoğalmasına yardımcıdır.

Somon Balığı:
Zengin bir omega-3 kaynağı olan somon balığının cinsel güç üzerinde olumlu etkileri vardır. Potasyum, A ve D vitamini bolca bulunur ve testosteronu artırır.

Fındık:
Omega 3 yağ asit içeriği ile cinsel gücü artıran en önemli kuruyemişler arasındadır.

Roka:
Eski çağlardan beri afrodizyak etkileri görülen roka, salatalara eklenerek özellikle maydanoz, dolmalık fıstık ve fıstıkla karıştırılıp tüketildiğinde etkilidir. Salata, pizza ve makarnalara da çok uyumludur.

Bal:
İçerdiği bor minerali özellikle kadın hormonu olan östrojenin salgılanmasında etkili olup cinsel gücü artırır.

Anason:
Yunanlılar ve Romalılar tarafından özel güçleri olduğuna inanılan bir besindir, tohumun emilmesinin faydalı olduğu söylenmektedir.