The Others 2 suikastçi Kudüs kasetinde

2 suikastçi Kudüs kasetinde

26.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

2 suikastçi Kudüs kasetinde

2 suikastçi Kudüs kasetinde


Polis, Sincan Gecesi’nin kasetinde Yusuf Karakuş ve Abdülhamit Çelik’i saptadı


       Umut operasyonunu yürüten polis, Uğur Mumcu cinayeti zanlılarından Yusuf Karakuş ve Abdülhamit Çelik’i, Sincan’daki olaylı Kudüs Gecesi’nde çekilen görüntülerde de tespit etti.
       Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Türkiye ile İran arasında bunalıma neden olan Sincan’daki Kudüs Gecesi’nin görüntüleri yeniden değerlendirmeye alındı. Şeriat gösterisine sahne olan, dönemin İran Büyükelçisi Bagheri’nin de katıldığı FP’li Belediye Başkanı Bekir Yıldız’ın düzenlediği gecenin video görüntülerini izleyen polis, Mumcu suikastının katil zanlıları olarak tutuklanan Karakuş ve Çelik’i teşhiş etti.
       Kasette Karakuş ve Çelik’in İranlılar’ın bulunduğu bölümde ayakta durdukları ve sahnelenen oyunu izledikleri belirlendi.

Kuryeyle gelen bombalar

       Soruşturma sırasında Ferhan Özmen ve Necdet Yüksel’in verdiği bilgilerle ele geçirilen patlayıcı maddeler ve silahların İran’dan diplomatik kuryeler aracılığıyla geldiği ortaya çıktı. Özmen ve Yüksel’in bombaları getiren İranlılar’ın kod adlarını verdikleri, patlayıcıların karayoluyla Türkiye’ye getirildiği ve teröristlere teslim edildiği saptandı. Hatay ve Şanlıurfa’da 1995 yılında ele geçirilen patlayıcıların da aynı yöntemlerle İran üzerinden Lübnan’da faaliyet gösteren Hizbullah grubuna gönderilmek istendiği kesinlik kazandı.

Özmen yanlış silahı attı

       Balistik incelemeler sonucunda Sincan’da ele geçirilen sekiz lav silahının Türkiye’ye yeni sokulduğu, tabancaların ise uzun süre önce patlayıcılarla birlikte getirildiği belirlendi. Prof. Dr. Muammer Aksoy’un da katil zanlısı olan Ferhan Özmen’in eylemden sonra yanlış silahı attığı, eylemde kullandığı silahı örgüte teslim ettiği anlaşıldı.
       Bir hafta boyunca Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan Özmen ve Yüksel, eylem listesine aldıkları kişileri en az iki ay boyunca takip ettiklerini söylediler.