The Others 2008’e formda girin

2008’e formda girin

31.12.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeni yılı mutlu ve aynı zamanda formda karşılamak istiyorsanız bu gece yapmanız gerekenler hakkında sıraladığım önerilere kulak verin

2008’e formda girin
Dilara Koçak

Yeni bir yılı karşılarken sevdiklerinizle beraber eğlenceli ve güzel bir akşam yemeği için büyük ihtimalle sofrada daha uzun süre vakit geçireceksiniz ve her zamankinden daha zengin bir akşam yemeği sofranız olacak. Eğer ertesi gün pişman uyanmak istemiyorsanız aşağıdaki önerilerime kulak verin. Yeni yıl kararları için ise Mezura kliniğimizden psikolog Tracy Kazmirci’nin çok değerli önerileri var.

Haberin Devamı
Özel günlerde ve tatilde diyet yapmak yerine kilo almamaya çalışın çünkü hayatın keyfini çıkarmak da sağlığın önemli bir göstergesi. Yeni yılı karşılarken canınızın istediği her şeyin tadına bakın ama ölçüyü abartmayın.

Yemeğe çok aç gitmeyin saat 18.00 -19.00 civarı diyet kraker ayran veya bitki çayı ile bisküvi veya bir dilim ekmek peynir veya 10 - 15 fındık atıştırın ve bol su için.

Yeni yıl akşamı evde iseniz geç saatler için daha hafif seçimler yapılabilir, taze sebze ve meyveleri atıştırmalık olarak tercih edebilirsiniz. Midenizi doldurmak ve kilo almak istemiyorsanız istediğiniz kadar salatalık, biber, marul yaprağı, çiğ karnabahar, kabak, kereviz sapı gibi sebzeleri yağsız yoğurt ve light labne peynire batırarak tüketin bu sizi tüm gece oyalar ve tok tutar.
Yemek öncesi peynir, salata ve sebzeyle başlangıç yapılabilir. Ana yemek olarak hindi eti iyi bir seçimdir . Yanında pilav yerken dikkatli olmakta fayda var. Yemek sonrası tatlı yemek istiyorsanız pilav almamanızı öneririm.

Yılbaşı tatlısı olarak yağ içermeyen hafif meyve tatlıları seçilebilir. Cevizli kabak tatlısı, kaymaksız ayva tatlısı, fırında armut veya elma dondurma ile servis edilebilir.

Kuruyemiş seçiminizde de dikkatli olun bir avuç beyaz leblebi 70 kalori içerir oysa bir avuç şamfıstığı yaklaşık 180 - 200 kaloridir.
Ertesi sabah şiş uyanmak istemiyorsanız alkol ile birlikte bol su tüketin çok tuzlu yemeyin. Yeni gelen yılı kutlamak için yemeğin ve alkolün dozunu normal zamana göre biraz daha fazla kaçırdıysanız ertesi gün hemen bu durumu düzeltmenizi tavsiye ederim.

Yeni yıl aynı zamanda yeni kararlar demek

Yeni yıla girerken o yıla dair kararlar almak yaygın geleneklerden biri. Böyle bir liste yaparak insanlar kendilerine söz vermiş oluyorlar. Bu kararlara zaman zaman uyulamasa veya kısa sürede unutulup vazgeçilse de yeni bir yıla başlarken kişiye geleceğe dair umut sağlamış ve kişiyi motive etmiş oluyorlar. Listede en çok yer alan kararlar arasında canlılık, fiziksel sağlık ve dış görünüşle ilgili olanlar yer alıyor. Örneğin bir kişinin hedefi alkol veya sigara kullanımını azaltmak veya tamamen bırakmak olabilir. En çok rastlanan karar ise kilo vermek.

Listede neler var?

Listede yer alabilecek başka bazı kararlar aileyle daha çok vakit geçirmek, kendine daha çok vakit ayırmak, görmek istenilen bir yere gitmek, çocuk sahibi olmak olabilir. Listenizi hazırlarken hayal gücünüze izin verin. İlla çok büyük veya çok küçük hedefler seçmek zorunda değilsiniz. Örneğin istenen, satın alınacak bir ev veya araba da olabilir, çoktandır beğendiğiniz bir çanta da. Amaç yeni yıla girerken hayatta yeni bir sayfa açmak, yeni yılın ilk gününe, hayatınızın geri kalanının ilk günü gibi bakmak, yapmak istediklerinizi belki de ilk kez böylesine somut olarak dile getirmek ve görmek.

Listeyi yaparken başlangıçta aklınıza gelmeyen şeylerin geldiğini görebilirsiniz veya zamanında istemiş olup da sonra hayatın getirdikleriyle bir şekilde arka plana atılmış hayallerinizin. Herkese hediye almak için vakit bulurken bu da sizin kendinize hediyeniz olsun, kendinize bu vakti armağan edin ve oturup ''Yeni Yıl Kararlarınızı'' hazırlayın. Bir kerede oturup yazmanız da şart değil. Aklınıza geldikçe eklemeler yapabilir, listeyi genişletebilirsiniz. Psikolog Tracy Kazmirci

Haberin Devamı
Alkol şişliğine karşı özel reçeteler

Alkol vücutta su tutar ertesi sabah eliniz yüzünüz şiş uyanabilirsiniz bunun için bazı önerilerim şunlar; Bir litre su, bir demet maydanoz, bir çay kaşığı toz zencefili kaynatın daha sonra içine bir çay kaşığı bal ve yarım limonun suyunu ekleyin ve taze nane yaprakları ile aromasını kuvvetlendirin. Gün boyu için veya bir kilo salatalığın katı meyve suyu sıkacağı ile suyunu çıkarıp üzerine, iki greyfurt, bir portakal, bir limon suyunu ekleyin gün boyu için.