The Others 8 yıl bağışlarına devam

8 yıl bağışlarına devam

20.08.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

8 yıl bağışlarına devam

8 yıl bağışlarına devam

Temel eğitimin Meclis'ten geçmesiyle 'Aydınlık Yarınlara Bir Işık' kampanyası hız kazandı

8 YILLIK kesintisiz temel eğitimin Meclis'ten geçmesiyle 'Aydınlık Yarınlara Bir Işık' kampanyasına ilgi daha da arttı. İllerdeki sivil toplum örgütleri, barolar kendi kampanyalarını gerçekleştirerek kampanyaya destek vermeye devam ediyor.
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) 8 yıl kesintisiz eğitime destek olmak amacıyla üyeleri arasında bağış kampanyası düzenledi. Kampanyaya destek olacak üyeler 1 Ekim tarihine kadar TÜGİAD'ın İş Bankası Gayrettepe Şubesi 223688 numaralı hesabına bağış yapabilirler.
Doğan Şirketler Grubu Radyolarından Radyo D, Radyo Foreks ve Hür Fm'in "Daha aydınlık Türkiye için bir sıra, bir masa, bir derslik, bir tebeşir ve bir silgi ile bir adım da siz atın" kampanyası büyük ilgi görüyor.
Sekiz yıl için destek kampanyası Tataristan Özbekistan gibi Türki Cumhuriyetlerde yaşayan Türkler arasında da ilgi görüyor.
Kadıköy Kadın Platformu 8 yıllık eğitime destek için öğrencilerin yarattıkları ürünlerin satıldığı bir kermes düzenledi.
Giresun'da, sivil toplum örgütleri, 8 yıllık kesintisiz zorunlu temel eğitim uygulamasına, 380 milyon lira katkı sağladı.
320 dersliğe ihtiyaç bulunduğunu, bunların yapılması halinde sıkıntının giderileceğini kaydeden Güvenir, halen 3 yatılı bölge okulu inşaatının devam ettiğini söyledi. Belediye Başkanı Mehmet Larçın da, dersliklere ihtiyaç duyulan okullarda bahçelere derslik yapmanın çocukların oyun alanlarını daraltacağını savunarak, bunun yerine arsa aramanın daha yerinde olacağını önerdi. Larçın, arsa bağışlayanların derslikler ile cadde ve sokaklara belediye tarafından isimlerinin verileceğini de bildirdi.
Yatağan Belediyesi personeli 112 milyon liralık bir bağış ile 8 yıla destek olduklarını belirttiler.
Şişecam Teknik Grup çalışanları kendi aralarında başlattıkları bağış kampanyası ile 8 yıla destek vereceklerini açıkladılar.