The Others Acemi fidyeciler fena faka bastı

Acemi fidyeciler fena faka bastı

27.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Acemi fidyeciler fena faka bastı

Acemi fidyeciler fena faka bastı


ELVAN EZBER İstanbul


       İstanbul'da kaçırdıkları Rus işadamı için 1 milyon dolardan 32 bin dolara inen Çeçen fidyeciler, polisi kendi elleriyle inlerine götürdü
İstanbul'a ticaret yapmak için gelen Rus işadamı Aleksander Tarasenko'yu (29) kaçırarak bir milyon dolar (yaklaşık 620 milyar lira) isteyen, pazarlıkla 32 bin dolara (yaklaşık 20 milyar lira) razı olan Çeçen uyruklu dört kişi, dün düzenlenen operasyonla yakalandı.
       Makine parçaları ticareti yapan Tarasenko, yaklaşık altı ay önce İstanbul'da silah tehdidiyle kaçırıldı. Fidyeciler, bir milyon dolar istedikleri işadamının ailesinden, "Bu parayı ödeyemeyiz. İndirim yapın" yanıtını aldı.
       Aile ile fidyeciler arasında pazarlık yaşanırken, Tarasenko'nun Kırgızistan'da yaşayan kardeşi İgor Tarasenko da Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelerek "kardeşinin kaçırıldığını, öldürülmesinden korktuklarını" bildirdi.

Polis pusu attı

       Bu arada ailenin Tarasenko'nun sağlığı konusunda delil istemesi ve Çeçen fidyecilerin bir ses kaseti vermeyi kabul etmesi üzerine, polis devreye girdi.
       Polis, önceki gün kasetin teslim edileceği Eminönü Şehzadebaşı Caddesi'ndeki Gülsoy Otel'de pusu kurarak, kaseti getiren zanlıyı takibe aldı.
       İzlendiğinden habersiz olan Çeçen fidyeci, böylece polisi Rus işadamının tutulduğu Bahçelievler Zafer Mahallesi, Madalyon Sokak'taki eve götürdü.

Bir kişi aranıyor

       Önceki gece 02.00'de daireyi basan polis, Said Ahmet Zelimhan, (19) Ramaz Abushidsa, (27) Ali İbragimov (32) ve Said Tebzeen'i (25) adlı Çeçen fidyecileri yakaladı. Altı aydır bu evin bir odasında tutulan Tarasenko da kurtarıldı. Büyük şok ve korku yaşayan Tarasenko, özgürlük sevinciyle verdiği ilk ifadesinde, "Ticaret için gelmiştim. Yolda yanıma gelen bazı kişiler beni silahla tehdit edip kaçırdı. Beni hiç bırakmayacaklar sandım" dedi.
       Polis, olayın elebaşı olan Mansur adlı kişinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.