The Others Acıpayam Devlet Hastanesi’ne ‘kalite’ belgesi

Acıpayam Devlet Hastanesi’ne ‘kalite’ belgesi

20.10.2008 - 01:52 | Son Güncellenme:

Milliyet'in 14 Ekim tarihli sayısında ‘Çürük hastaneye kalite belgesi’ başlıklı bir haber yayımlandı.

Acıpayam Devlet Hastanesi’ne ‘kalite’ belgesi

Denizli DHA mahreçli haberde 'Denizli’nin Acıpayam ilçesinde 2006’da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen ve yıkılmasına karar verilen devlet hastanesi, TSE’den ISO EN 90012000 kalite belgesi aldı ' deniliyor.
Bayındırlık İl Müdürlüğü uzmanları tarafından iki yıl önce yapılan incelemeyle, 1997’de hizmete giren Acıpayam Devlet Hastanesi’nin 11 yıl süren inşaatında Dalaman Çayı’ndan getirilen kumların kullanıldığı ve depreme dayanıksız olduğunun tespit edildiği anlatılan haberde, 'çürük' raporu verilen ve yıkılması kararlaştırılan hastanenin TSE'den 'kalite' belgesi alması bir çelişki olarak gösteriliyordu.
Denizli Valiliği’nin Milliyet'e gönderdiği açıklama şöyle:
“Acıpayam Devlet Hastanesi Türk Standartları Enstitüsü'nce (TSE) tetkik edilerek ISO EN 90012000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazanmıştır. ISO EN 90012000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi fiziki özelliklere göre verilen bir belge olmayıp, tamamen hizmetin işleyişi, sistemin şeffaflığı, sağlık hizmeti sunumunun eşitliği ve kalitesine işaret etmektedir.
TSE tarafından verilen ISO EN 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi hastanemizde sunulan sağlık hizmetinin vatandaş odaklı gerçekleştirildiğini ve hasta memnuniyetini belgelemekte olup hastanenin bina durumu aranan kriterler arasında değildir.
Ayrıca söz konusu hastane binamız mevcut yapım yönetmeliği ihtiyaçlarını karşılamadığından dolayı deprem güçlendirmesi yapılması gerekliliğine karar verilmiştir. Bu kapsamda bina çürük olmayıp yalnızca destekleme çalışmalarına ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak maliyet etkin olmadığından yeni bina yapılmasına karar verilmiştir.”
Ombudsman’ın notu: Tam bir Aziz Nesin öyküsü. ISO 9001 kalite belgesini asıl depremde yıkılacak koşullarda çalışan hekimler ve hastane personeline vermek gerekiyordu! Yazı İşleri daha renkli bir başlık çıkabilirdi.